Hur man vet om någon är på Skype

Skype erbjuder VoIP-tjänster (Voice over Internet Protocol) som låter dig ringa en annan Skype-användare gratis. Om du vill ringa en vän men inte vet om han är Skype-användare kan du söka efter honom. Om du hittar ett Skype-nummer för honom är han en Skype-användare och du kan lägga till honom i din kontaktlista. Kontaktlistan berättar också om han är online.

Steg 1

Fråga personen om hon är på Skype. Detta är uppenbart, men det är det säkraste sättet att avgöra om hon har ett Skype-konto.

Steg 2

Öppna Skype och klicka på "Kontakter" i det övre menyraden. Klicka på "Lägg till en kontakt" i listrutan.

Steg 3

Ange "Skype-namn" på personens konto om hon gav det till dig. Annars anger du e-postadressen eller telefonnumret till personen du vill lägga till. E-post och telefonnummer är unika för en person eller familj, så alla resultat blir personens konto du vill ha. Om du inte ser några resultat, prova personens fullständiga namn eller kända variationer. Om du fortfarande inte får några resultat kanske hon helt enkelt inte är på Skype.

Steg 4

Klicka på "Lägg till" för att lägga till ett enda resultat i din kontaktlista. För flera resultat, klicka på "Visa" och klicka sedan på "Lägg till kontakt" bredvid lämpligt resultat.

Kontrollera den vänstra kontaktlistan för en ikon bredvid kontaktens namn. En grön cirkel med en vit bock betyder att han för närvarande är online. Ett litet, gult "lyckligt ansikte" längst ner till höger om bocken betyder att han är intresserad av att chatta. Alla andra ikoner över markeringen betyder att han är online men tillfälligt otillgänglig.