Spela in ljud på en iPhone med RCA-kablar

Förutom sina andra funktioner är Apples iPhone en otroligt flexibel inspelningsenhet. Beroende på vilken app du använder kan du spela in röstnoteringar, skapa DJ-mixer eller till och med multitrack musikinstrument var du än kan ta din telefon. Om du vill ansluta en källa på linjenivå, till exempel en mixer, behöver du dock utombordare som kan vara så enkla som en kabeladapter från RCA-kontakter till din iPhones hörlurs- / mikrofonuttag eller lika kraftfull som ett dedikerat ljudgränssnitt .

Hörlursuttag

Det enklaste sättet att koppla upp din enhet på linjenivå för iPhone-inspelning är att använda en adapter med en RCA eller annan kontakt i ena änden och en iPhone-kompatibel 3,5 mm TRRS-kontakt i den andra. Adaptern ansluts till din iPhones hörlursuttag och ger monoingång. Vissa iPhone-ingångskablar, som AmpliTube iRig, har också ett uttag för övervakning av ditt ljud. För mer flexibilitet inkluderar ett gränssnitt som Tascam iXZ XLR- och 1/4-tumsanslutningar samt övervakning och nivåkontroll. Många adaptrar använder 1/4-tums pluggar; en ytterligare RCA-till-1/4-tums adapter kan behövas för att ansluta din enhet på linjenivå.

Blixtanslutning

För mer flexibilitet eller för att spela in i stereo vill du ha ett gränssnitt med en Lightning- eller Dock-kontakt. Ett antal företag gör enheter som tillåter linjeinmatning via iPhones anpassade port, inklusive Blue Mikey, Line 6 Mobile In eller TASCAM iXJ2. För att köra stereo RCA-utgång till dessa enheter, använd en Y-adapterkabel för att kombinera de två signalerna till en 3,5 mm stereokontakt. De flesta äldre enheter med Dock-kontakter fungerar med nyare iPhones med hjälp av en blixtadapter.

Appar

Din anslutningsmetod beror troligen på vad du spelar in och vilken app du använder. För multitrack-ljud skapade Apple en version av GarageBand för iPhone, och appen innehåller effekter, loopar och ett tangentbord på skärmen precis som OS X-versionen. Tredjeparts inspelningsprogram finns också i överflöd, till exempel Multitrack DAW och den gratis Multi Track Song Recorder. IPhone: s standardröstmemo-app erbjuder enstaka stereoinspelningar för mixar eller fånga live ljud, men andra appar som Voice Record Pro eller Audio Memos erbjuder fler funktioner.

Inspelningstips

När du spelar in på en iPhone ska du använda en linjenivåsignal om möjligt: ​​en förstärkt signal kan orsaka snedvridning i inspelningen och en signal som skickas med hög förstärkningsnivå kan skada iPhones ljudkrets. Stäng alltid av strömmen till din utmatningsenhet innan du ansluter den till iPhone. Om enheten har en volymkontroll, skruva upp den gradvis efter anslutning. Om du använder ett docknings- eller blixtgränssnitt och vill övervaka din inspelning medan du lägger ner den för att undvika oönskat brus, använd hörlurar utan en inbyggd mikrofon.