Kan du av misstag ta bort någon på Facebook?

Att ta bort en oönskad vän från Facebook rensar upp din nyhetsflöde; oavsiktligt vänskapar en önskad kontakt ger en mindre intressant uppsättning uppdateringar och foton när du loggar in. Även om det skulle vara väldigt svårt att av misstag ta bort en Facebook-vän, har konstigare saker hänt och distraktioner när du är på datorn kan leda till oavsiktlig klick på webbplatser. Om du tog bort en kontakt som du ville behålla, lägg till personen igen från hans Facebook-profilsida.

Radera vänner

För att radera en vän måste du gå till den personens profil, välja alternativet i en lista och sedan bekräfta ditt val att radera henne. När hon har tagits bort från din vänlista kommer du inte att ha tillgång till de delar som bara är vänner i hennes profil. Alla kommentarer eller fototaggar du har gjort kommer dock att vara kvar på hennes profil. Personen kommer inte att meddelas att du har tagit bort henne som vän.

Olyckor

Olyckor händer och att ta bort vänner på Facebook är inget undantag. Om du är på en väns profil och tittar på alternativen för den vän är det helt möjligt att av misstag klicka på "Unfriend". Därifrån måste du av misstag klicka igen för att bekräfta borttagningen. Varje distraktion i fel ögonblick, från en konversation till ett husdjur som hoppar på ditt skrivbord, kan leda till en oavsiktlig radering.

Lägga till vänner

För att lägga till din vän igen, gå tillbaka till hans profil och begär att personen ska läggas till som en Facebook-vän. Om du av misstag raderade personen, inkludera ett meddelande som förklarar vad som hände. Annars kanske personen tror att du har tagit bort dem med avsikt och kan vägra att lägga till dig igen som en vän.

Tidslinje

Om du har en vän som gör för många inlägg i ditt nyhetsflöde eller som lägger anstötligt innehåll på din tidslinje, kan du justera personens förmåga att göra det utan att ta bort vänskapen. Med Facebook kan du begränsa åtkomst till din tidslinje från någon av dina vänner i dina kontos säkerhetsinställningar. Du kan ta bort personens statusuppdateringar och delade bilder från din vägg genom att hålla muspekaren över inlägget, klicka på pilen i det övre högra hörnet, välja "Göm" och sedan välja för att justera vilka inlägg du ser från den vän.