Kan du göra bilder i samma storlek på Tumblr?

Med Tumblrs fotograferingsfunktion kan du ladda upp fotogallerier med upp till 10 foton i ditt blogginlägg. Som standard visar Tumblr bilderna med sina originaldimensioner inom din instrumentpanel och på din blogg, vertikalt, efter varandra. Du kan dock ordna om bilderna så att de visas sida vid sida i galleriet. Tumblr ändrar storlek och beskär varje bild för att visas som en miniatyrbild som har exakt samma höjd och bredd som de andra bilderna i den raden.

Välj den blogg som du vill skicka bilderna till från rullgardinsmenyn på instrumentpanelen.

Klicka på ikonen "Foto" på instrumentpanelen för att skapa ett fotoinlägg.

Klicka på fotoikonen med plustecknet för att bläddra i hårddiskens innehåll. Dubbelklicka på den första bilden som du vill ladda upp till inlägget. Tumblr laddar automatiskt upp bilden i full storlek.

Klicka på "Ladda upp ett annat foto" och dubbelklicka på den andra bildfilen för att ladda upp den till inlägget. Upprepa detta steg för upp till 10 bilder totalt i inlägget.

Klicka och håll markören över den andra bilden. Dra upp den bredvid den första bilden så att en blå stapel visas bredvid den. Du kan placera den andra bilden antingen till vänster eller till höger om den första.

Släpp musknappen för att släppa den andra bilden bredvid den första. Bildstorlekarna justeras automatiskt så att båda bilderna visas med samma dimensioner sida vid sida.

Dra och släpp alla inläggets bilder så att de visas som ett galleri med miniatyrbilder av lika stora storlekar. Tumblr låter dig skapa rader med antingen två eller tre bilder, så att du kan dra, släppa och ordna bilderna i vilken ordning du helst föredrar i ditt galleri.

Lägg till text och taggar i inläggsformuläret som du önskar och klicka sedan på "Lägg upp" för att publicera bildgalleriet på din blogg som ett nytt inlägg.

Tips

Du kan fortfarande se bilden i dess ursprungliga mått genom att klicka på miniatyrbilden på ditt inlägg. Tumblr förstorar automatiskt bilden i en popup-ruta.

Varningar

Tumblr beskär varje miniatyrbild för att passa måtten på galleriet på din blogg och låter dig inte ange vilket område av bilden som ska visas i miniatyren. Bilder som visas på detta sätt kan ha viktiga delar av bilden avskurna för miniatyren. Du kan experimentera med hur Tumblr beskär bilderna genom att visa fler eller färre bilder i raden, eller genom att ordna dem så att de visas bredvid bilder med liknande dimensioner.