Hur man gör Chrome-webbläsare varna innan du stänger flikar

När du stänger Chrome-webbläsaren av misstag eller avsiktligt stänger den alla dina flikar utan varning. I den här artikeln visar vi dig stegen för att göra Chrome Browser Warn innan du stänger flikar.

Låt Chrome-webbläsaren varna innan du stänger flikar på Mac

I allmänhet har Mac rykte att sakna avancerade funktioner för de flesta appar, men det är inte fallet med Chrome-webbläsaren.

Mac-användare som använder Chrome-webbläsaren kan använda ett inbyggt alternativ för att få Chrome-webbläsaren att varna innan flikarna stängs. Denna funktion saknas i Windows, vilket gör att PC-användare litar på en app från Chrome webbshop för att göra samma sak.

Det är enkelt att aktivera denna funktion på Mac-datorer och har till och med sin egen kortkommando.

1. Öppna Chrome-webbläsaren på din Mac

2. Klicka sedan på Chrome från den översta menyfältet och klicka sedan på Varna innan du avslutar alternativet i listrutan. (Se bild nedan)

Tips: Om du vill stänga alla öppna flikar utan varning trycker du bara på och håll ner Command + Q-knappen på din Mac. Detta kommer att göra att Chrome-webbläsaren stängs omedelbart och utan varning.

Låt Chrome-webbläsaren varna innan du stänger flikar på Windows-datorer

Som nämnts tidigare finns det ingen inbyggd funktion i Windows-datorer som gör att Chrome-webbläsaren varnar dig innan du stänger flikar.

Just nu är det enda sättet att få en varning innan du stänger flikar i Chrome-webbläsaren på en Windows-dator att installera ett tillägg som heter Chrome Close Lock.

Du kan ladda ner och installera tillägget från Chrome Web Store med den här länken.

Om du inte vill använda ett tillägg kan du använda en kortkommando för att återställa stängda flikar, om du av misstag stänger flikar på din Windows-dator.

  • Tryck på Control + Shift + T på tangentbordet på din Windows-dator så startar alla stängda flikar igen.