Vad ska jag göra om jag ser min stulna egendom på Craigslist

Eftersom Craigslist inte kräver att användare registrerar sig och det inte finns något feedback-system är det mer attraktivt för säljare av stulna varor än andra onlineförsäljnings- och auktionswebbplatser. Om du är inbrott kan det vara värt att kolla in lokala Craiglists-listor för att se om en tjuv försöker sälja din fastighet. Om du upptäcker det, bör du bekräfta att det är ditt och kontakta polisen.

Craigslist Villkor

Craigslists användarvillkor förbjuder inte specifikt försäljning av stulen egendom. Användare får dock inte publicera "innehåll för att underlätta skapandet, reklam, distribution, tillhandahållande eller mottagande av olagliga varor eller tjänster", som skulle täcka annonser för stulna varor. Craigslist-villkoren begränsar sitt ansvar för alla inlägg så långt det är lagligt tillåtet, vilket innebär att det inte tar ansvar för listning av varor som är stulna.

Kontrollerar detaljer

Innan du vidtar några åtgärder bör du försöka bekräfta att fastigheten som anges på Craigslist definitivt är din. Om ett objekt är personligt eller på annat sätt distinkt kan du kanske berätta detta från ett fotografi. Du kanske också kan få en bra idé från kombinationen av objekt. Till exempel, om du har stulit en spelkonsol och ser någon i din stad notera en spelkonsol, kan du inte vara säker på att den är din. Om du har en konsol och fem stulna spel och sedan ser en lista för en konsol med de fem spelen (och inga andra) kan du vara mer säker.

Sökande

Förutom att bläddra i lokala listor på Craigslist kan du använda tredjeparts tjänster för att söka mer exakt efter din stulna egendom. Till exempel, webbplatsen Stolen 911 (se Resurser) gör att du kan utföra en anpassad sökning. Detta kan hitta din egendom om tjuven har listat den på en annan plats.

Köp av

Vissa människor har rapporterat att de lyckats återvinna sin egendom genom att ordna att köpa tillbaka den från säljaren. I en rapport från oktober 2011 ("Är ditt stulna grej på Craigslist? Här är vad du ska göra") citerade ABC News dock polisdetektiver i Portland, Oregon som rekommenderade att du inte försöker göra det själv. Det finns en risk att detta kan leda till en fysisk konfrontation eller på annat sätt äventyra din säkerhet.

Handling

Baserat på intervjun med Anderson och Slauson rekommenderar ABC att du kontaktar polisen så snart du är säker på att du har sett dina föremål listade på Craigslist. Du bör sedan samarbeta med polisen och tillhandahålla ytterligare information om fastigheten, till exempel ett serienummer eller särskiljande märken. Du bör bara kontakta säljaren för att få information som kan bevisa att fastigheten är din, som att be om ett mer detaljerat fotografi.

Försäkring

Om du har anmält stölden till ditt försäkringsbolag, bör du hålla försäkringsgivaren informerad om utvecklingen. De flesta policyer kräver att du lämnar all relevant information om stöld. Detta skulle innefatta åtgärder som polisen vidtar för att återvinna fastigheten.