Hur man köper en digital kamera

Du kommer att hitta det här inlägget användbart om du funderar på att köpa en digital kamera och undrar hur du köper en digital kamera och vad du ska leta efter i en kamera innan du köper en.

Hur man köper en digital kamera

Det finns hundratals kameramärken, typer och modeller som gör det verkligen svårt att välja en digitalkamera.

Av denna anledning är det verkligen viktigt att ha lite förståelse för digitala kameror och vad som verkligen bidrar till god bildkvalitet.

Låt oss komma igång och lära känna digitala kameror i allmänhet, så att du kan använda denna kunskap när du väljer en kamera för dig själv, dina vänner och släktingar.

1. Bli inte svängd av Mega Pixels

De flesta människor har den uppfattningen att en kamera med högre megapixelantal är bättre än en med ett lägre Mega Pixelantal.

Även om detta till viss del är sant, är det faktiska faktumet att ett högre megapixelantal inte nödvändigtvis översätter till bättre bildkvalitet. Tvärtom, en kamera med högre megapixel kan i slutändan producera bilder av dålig kvalitet om den inte har en matchande bildsensor med högre kapacitet.

Kort sagt är ett högt megapixelvärde i en kamera inte användbart om kameran saknar en bildsensor av god kvalitet som kan använda sig av detta höga megapixelvärde.

Bli inte imponerad eller vilseleda av höga megapixelvärden som ofta markeras i annonser. Se alltid till att kameran också har en bildsensor av god kvalitet.

2. Känn sensortypen

Digitala kameror har antingen CCD- eller CMOS-bildsensorer. Du måste förstå den viktigaste skillnaden mellan dessa två typer.

För denna artikel är det tillräckligt att veta att CCD-sensorer generellt skapar bilder av låg kvalitet med låg brus medan CMOS-sensorer är mer mottagliga för att producera bildbrus.

Kostnadsmässiga, CCD-sensorer (Charge-Coupled Device) är dyrare att producera och förbrukar också mer batteritid.

Beroende på din budget bör du gå för en kamera med CCD-sensorer, samtidigt som du förstår avvägningen när det gäller batteritid.

3. Är det digital eller optisk zoom?

Digitala kameror "Annonser" försöker ofta imponera kunder genom att ange zoomvärden. Det är dock viktigt att förstå vilken typ av zoom dessa annonser försöker belysa och imponera på med.

Pratar "annonser" om digital zoom eller optisk zoom? Det finns en stor skillnad mellan dessa två typer och du måste förstå detta.

Medan 20x digital zoom verkar imponerande, är det ganska vilseledande i den meningen att digital zoom inte riktigt hjälper dig att närma dig ett ämne som du försöker fånga i din kamera.

När du använder digital zoom när du fotograferar en bild, beskär kameran bilden av motivet och förstorar den digitalt så att den matchar zoominställningarna, istället för att närma sig motivet. Detta resulterar ofta i dåliga bilder, vilket gör att användare undrar varför de inte kan fånga ämnet i detalj, även med 20x digital zoom.

Det som kommer närmare motiven är kamerans optiska zoomkapacitet. Ju högre optisk zoombetyg på din kamera desto bättre kan du fotografera avlägsna motiv.

Så bli inte imponerad av höga digitala zoomvärden som du ser i kamerannonser, fokusera istället på det optiska zoomvärdet och se till att du köper en kamera med ett optiskt zoomvärde på minst 5X eller högre.

4. Storleken på kameralinsersaker

I allmänhet tenderar en kamera med en större lins att producera skarpare och bättre kvalitet på bilder. Detta beror på att ett större objektiv möjliggör längre exponering och därmed ger bilder av bättre kvalitet.

När det gäller linser ska du också se till att kameran du ska ha vidvinkelobjektiv. Ett vidvinkelobjektiv är användbart när du tar gruppbilder och fotograferar i liggande läge.

5. Leta efter bildstabilisering

Idag är de flesta bra kameror laddade med bildstabiliseringsprogramvara. Den här funktionen hjälper dig att ta bilder utan att oskärpa, även om du lider av ostadiga händer på grund av trötthet eller distraktioner.

Se alltid till att kameran du väljer har programvara för bildstabilisering.

6. Kontrollera LCD-skärmen

Du kommer att använda LCD-skärmen för att ta bilder och videor. Innan du köper en kamera måste du därför se till att bilden på LCD-skärmen är skarp och inte är ryckig eller lider av försenade bilder.

Ett mycket enkelt sätt att kontrollera detta skulle vara att plocka upp kameran och börja panorera den medan du noggrant observerar bilden som visas på LCD-skärmen.

Köp inte en kamera, om du märker att LCD-skärmen är suddig eller ger ryckiga bilder när du panorerar den.

7. Kan kameran ta videor?

Det är inte alltid möjligt att bära både din kamera och videokamera under dina resor och utflykter. Därför är det perfekt att gå efter en kamera som också kan spela in videor av anständig kvalitet.

Se till att din kamera erbjuder videoinspelning i HD-kvalitet.

8. Bör du köpa den senaste modellen?

När det gäller prylar är tendensen bland de flesta köpare att köpa den senaste och den senaste modellen. Ett bra sätt att närma sig detta är att jämföra den senaste modellen med den senaste. Många teknikwebbplatser och bloggar erbjuder recensioner och jämförelser som du kan använda.

Många gånger kan du bli förvånad över att veta att en ny modell erbjuder mycket lite när det gäller funktioner och uppgraderingar jämfört med prisskillnaden. Du måste också överväga om de nya funktionerna är till någon nytta för dig.

Om du har en budget är det meningsfullt att överväga att köpa en begagnad, äldre eller en ersatt kameramodell. Utgåva eller ersatta modeller finns ofta med stora rabatter och är fortfarande bra för de flesta praktiska ändamål.

9. Vikt och bärbarhet

De flesta konsumenter passerar fortfarande större måste vara bättre tänkande, det här är mer eller mindre anslutna till vårt tänkande. Men när det gäller en kamera måste du tänka på vad som passar dig bättre - En stor DSLR som är svår att bära med sig eller en liten kompakt systemkamera som också kan ta bilder av hög kvalitet.

Medan en DSLR-kamera föredras av professionella fotografer, är det svårt att flytta med en stor DSLR-kamera i vardagen för de flesta vanliga människor. Därför är det viktigt att överväga möjligheten att din tunga DSLR-kamera ligger hemma för det mesta på grund av sin bulk och vikt, särskilt efter att din första spänning och entusiasm börjar slitna.

Innan du trycker på köpknappen är det alltid en bra idé att besöka en kamerabutik och titta på kameran du vill köpa. Plocka upp kameran i dina händer och få en känsla för den, se till att vikten och storleken känns rätt och bra nog för det ändamål som du köper kameran för.

10. Vilken typ av digitalkamera?

Nu när vi har lärt oss de funktioner och egenskaper som du bör leta efter i en digitalkamera skulle nästa fråga vara att bestämma vilken typ av digitalkamera som passar dina egna krav. Generellt kan digitala kameror klassificeras i följande typer.

1. Kompakt digitalkamera : Det här är de mest använda och prisvärda digitala kameror med pek och skjut.

2. Avancerad pek- och skjutkamera : Dessa kameror erbjuder fler manuella kontroller jämfört med vanliga kompakta digitala kameror

3. Mega Zoom-kamera : Med dessa kameror kan du skjuta avlägsna objekt på grund av deras höga zoomkapacitet och är lämpliga för djurliv och sportfotografering

4. Digital SLR-kamera : DSLR-kameror används allmänt och föredras av professionella fotografer på grund av deras kraftfulla bildsensorer och möjligheten att fästa flera typer av linser för att matcha olika fotograferingslägen.

5. Kompakt systemkamera : Dessa är också kända som spegellösa eller utbytbara linsskameror. Som namnet antyder kan du också använda flera objektiv på denna typ av kamera.

Ta en titt på bästa säljande spegelfria kameror hos Amazon

Dessa kameror är lättare jämfört med en DSLR-kamera och erbjuder DSLR som manuella kontroller, linsutbytbarhet och ger bilder av hög kvalitet.

Slutsats

Den bästa digitalkameran är inte nödvändigtvis den dyraste eller den bästsäljande kameran på marknaden. Snarare är den bästa digitala kameran den som passar dina egna unika krav och budget.

Ta en titt på bästsäljande digitala kameror hos Amazon

Förhoppningsvis borde denna artikel ha gett dig tillräckligt med information för att fatta ett informerat beslut när du råkar köpa en digital kamera, för dig själv eller andra.