Så här använder du en intern kamera på en iMac (10 steg)

Apple introducerade första gången interna webbkameror till sin serie av iMac 2005. Den interna kameran, kallad "iSight" av Apple, spelar in både stillbilder och video från en liten lins gömd överst på datorns skärm. En liten mikrofon plockar upp ljud för videoinspelning och chatt. Apple utformade webbkameran för att vara användarvänlig och som sådan kräver den ingen konfiguration eller extra programvara. Kameran slås på automatiskt när du öppnar en kameraaktiverad applikation och stängs av igen när du stänger programmet.

Fotobås

Steg 1

Öppna programmet "Photo Booth" på din dator.

Steg 2

Välj kameraläge genom att klicka på en av knapparna längst ned till vänster på skärmen. Välj mellan att ta en enda bild, ta en serie med fyra snabba bilder eller filma ett videoklipp.

Steg 3

Klicka på "Effekter" -knappen för att lägga till grafiska effekter till ditt foto eller din video. Som standard tar kameran fotografering i normalt läge.

Steg 4

Tryck på den röda kameraikonen för att ta ditt foto eller börja filma din video. Klicka på den fyrkantiga "Stopp" -knappen för att stoppa videoinspelningen när du är klar.

Steg 5

Välj bilden eller videominiatyren när den visas längst ner på skärmen. Du kan nu tilldela den som din kompisbild för iChat eller din profilbild för ditt Mac-konto genom att klicka på knapparna. Du kan också lägga till bilden i ditt iPhoto-bibliotek eller skicka den via e-postklienten "Mail" genom att välja ett av dessa två alternativ längst ner på sidan.

Välj "Quit Photo Booth" under "Photo Booth" -menyn för att avsluta programmet och stänga av kameran.

jag chattar

Steg 1

Öppna iSight-programmet på din dator genom att klicka på ikonen som visas i dockan längst ner på skärmen.

Steg 2

Logga in med ditt kontonamn och lösenord och klicka sedan på "Klar". Om du inte redan har ett konto, klicka på "Skaffa ett iChat-konto" och följ instruktionerna för att registrera dig.

Steg 3

Välj en kontakt från din kompislista och klicka på den gröna kameraikonen för att starta en videochatt med den interna kameran på din iMac. Välj "Lägg till kompis" under "Kompisar" -menyn för att söka efter och lägga till kontakter i din lista.

Klicka på den röda "X" -knappen längst upp till vänster på chattskärmen för att avsluta chatten och stänga av kameran.