Kindle Paperwhite Vs Voyage Comparison | Vilken man ska köpa?

Ska du köpa Amazons bästsäljande Kindle Paperwhite E-Reader eller gå upp en nivå och köpa den snyggare Kindle Voyage? Här är vår Kindle Paperwhite Vs Voyage-jämförelse som hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut.

Kindle Paperwhite Vs Voyage Comparison

Låt oss komma igång med denna Kindle Paperwhite Vs Kindle Voyage-jämförelse genom att titta på de viktigaste specifikationerna för båda dessa modeller av e-läsare från Amazon, i ett lättförståeligt tabellformat.

FunktionerKindle pappersvitKindle Voyage
Storlek6, 7 ″ x 4, 6 ″6, 4 ″ x 4, 5 ″
Tjocklek0, 36 "0, 30 "
Vikt205 ~ 217 gram180 ~ 188 gram
Visa6 ″, 300 ppi6 ″, 300 ppi
Lagring4 GB4 GB
Batteri-liv4 veckor6 veckor
VattentätNejNej
MolnlagringJaJa
Inbyggt ljus4 lysdioder6 lysdioder, ljusgivare
NätverkWiFi, WiFi + CellularWiFi, WiFi + Cellular
Pris *$ 119, 99$ 199.99

* Priset kan variera beroende på försäljning / erbjudanden.

Kindle Paperwhite Vsage - Storlek & design

 • Kindle Paperwhite - 6, 7 ″ x 4, 6 ″ x 0, 36 ″, 205 ~ 217 gram
 • Kindle Voyage - 6, 4 ″ x 4, 5 ″ x 0, 30 ″, 180 ~ 188 gram

Kindle Paperwhite har en enkel design med plastplattor som omsluter sin skärm på 6 and och resten av kroppen tillverkad av plastskal med en strukturerad yta. Det strukturerade skalet gör pappersvit fläck- / fingeravtrycksbeständig och gör det också mindre benägna att glida ur dina händer.

Kindle Voyage har en elegant och kompakt design, med sin ljusa glasskärm i linje med ramen och ytterkroppen gjord av magnesiuminfunderad plast.

Baksidan av Kindle Voyage har en slät, färdig övre del, vilket gör den mottaglig för fläckar och fingeravtryck (se bild nedan)

En annan skillnad mellan de två e-läsarna är placeringen av strömbrytaren. Kindle Paperwhite har sin strömbrytare placerad längst ner på enheten, medan strömbrytaren i Kindle Voyage har flyttats till enhetens baksida (se bild ovan).

Kindle Paperwhite Vs Voyage - Screen & Display

 • Tänd pappersvit - 6 ″, 300 ppi
 • Kindle Voyage - 6 ″, 300 ppi

På papper har både Paperwhite och Kindle Voyage liknande 300 ppi-skärmar. Det finns emellertid en viss skillnad i visningskvalitet mellan de två läsarna som du kan se när du håller dem sida vid sida.

Displayen på Kindle Voyage verkar ljusare, skarpare och den visar bilder en nyans bättre än Paperwhite.

Denna skillnad i skärmkvalitet kan hänföras till glasskärmen i Kindle Voyage som har mikrosetats för att sprida ljus och minska bländning.

Kindle Paperwhite Vsage - Page Turns

 • Kindle Paperwhite - pekskärm
 • Kindle Voyage - Page Press

När det gäller Kindle Paperwhite kan du vända sidor genom att dra / knacka på skärmen. Som jämförelse ger Kindle Voyage dig möjlighet att vända sidor genom att dra och även trycka på ramen.

Som du kan se på bilden nedan är båda sidoplattorna i Kindle Voyage utrustade med tryckkänsliga Haptic-sensorer. Genom att trycka på dessa sensorer utlöses en sidvändning i Kindle Voyage.

Till skillnad från faktiska knappar förmedlar Page Turning Sensors in Kindle Voyage bara känslan av att trycka på en knapp och de rör sig inte som riktiga eller fysiska knappar.

Eftersom sidovridningssensorerna är placerade på båda sidodelarna, passar Kindle Voyage för både höger- och vänsterhandläsare.

Kindle Paperwhite Vsage - Inbyggd belysning

 • Kindle Paperwhite - 4 LED
 • Kindle Voyage - 6 lysdioder, ljusgivare

Kindle Voyage är utrustad med en ljussensor som kan upptäcka ljusintensiteten i ditt läsrum och automatiskt justera skärmen till perfekt ljusstyrka.

Den perfekta ljusstyrkan i Kindle Voyage är baserad på Amazons forskning om optimal ljusstyrka för alla ljusförhållanden. Vid behov kan ljusstyrkan finjusteras för att passa dina egna personliga preferenser.

När du läser i mörkret sänker det adaptiva främre ljuset automatiskt ljusstyrkan under en tidsperiod för att matcha det naturliga sättet mänskliga ögon reagerar på mörkret.

Kindle Paperwhite Vsage - Storage

 • Kindle Paperwhite - 4 GB
 • Kindle Voyage - 4 GB

Det finns praktiskt taget ingen skillnad mellan dessa e-läsare, vad gäller inbyggd lagringskapacitet.

Både Paperwhite och Kindle Voyage har samma lagring på 4 GB, som enligt Amazon är tillräckligt bra för att lagra tusentals böcker.

Kindle Paperwhite Vsage - Batteriets livslängd

 • Kindle Paperwhite - 6 veckor
 • Kindle Voyage - 6 veckor

Batteriet på Kindle Paperwhite och Kindle Voyage är uppskattat till upp till 6 veckor på en enda laddning.

Enligt Amazon tar det cirka 4 timmar att ladda batteriet på Kindle Paperwhite, medan det tar en timme mindre (3 timmar) för Kindle Voyage.

Kindle Paperwhite Vsage - Connectivity

 • Kindle Paperwhite - WiFi, WiFi + Cellular
 • Kindle Voyage - WiFi, WiFi + Cellular

Du kan köpa både Kindle Paperwhite och Kindle Voyage endast i WiFi eller WiFi + Cellular-versioner.

I båda fallen kostar modeller med Cellular-support mer och ger fördelen att du kan ladda ner böcker när som helst med Free Cellular-nätverk som tillhandahålls av Amazon.

När det gäller bara WiFi-modeller kan du bara ladda ner böcker när ett WiFi-nätverk finns. Enligt vår åsikt borde detta inte vara en viktig punkt i beslutsfattandet, om du inte reser ofta.

Kindle Paperwhite Voyage - Slutsats

Enligt vår uppfattning är Kindle Paperwhite en utmärkt E-Reader med 300 PPI-skärm och inbyggd belysning för nattläsning. Därför rekommenderas Kindle Paperwhite för de flesta, särskilt de som är budgetmedvetna.

Allvarliga läsare som inte har något emot att betala mer för en snyggare E-Reader som också har adaptiv belysning kan gå för Kindle Voyage.

 • Kolla aktuella priser för Kindle Paperwhite och Voyage på Amazon .