Vilket är bättre: Tumblr eller Instagram?

Att välja mellan Tumblr eller Instagram handlar inte om att en tjänst är bättre än den andra. Vilken du ska använda beror helt på vad du vill använda den till. Medan Instagram ger dig ett snabbt sätt att dela bilderna du tar i din vardag är Tumblr en mikrobloggtjänstplattform för en mängd olika mediatyper.

Tumblr Syfte

Tumblr är i allmänhet en plattform för mikrobloggtjänst: korta inlägg som består av en fras, bild eller videoklipp. Till skillnad från andra bloggar, som i allmänhet innehåller längre prosa - åtminstone ett stycke och ofta mycket mer - är mikrobloggar vanliga plattformar för fotografering eller animationer, memes, webbserier och andra media som läsaren kan konsumera på några sekunder. Tumblr kan blogga i långform, men mikrobloggtjänst är vanligare.

Instagram-syfte

Instagram är ett socialt nätverk för att publicera fotografier du tar på din smartphone. Instagram-användare använder smartphone-appen för att lägga upp sina bilder och se det material som andra användare lägger upp. Instagram-webbplatsen har begränsad funktionalitet som mestadels är begränsad till att visa dina egna foton och redigera din Instagram-profil.

Tumblr Fördelar

Att ha ett Tumblr-konto är som att ha en webbsida. Användare kan anpassa dess utseende med teman och få sina egna webbadresser som alla kan komma åt online. Instagram-foton är endast direkt tillgängliga för personer med Instagram-appen på sina smartphones och medlemmar på sociala nätverkssajter som användare delar sina bilder till. Användare kan styra bilderna de visar, men ingenting om sidan där den visas.

Instagram fördelar

Tumblr ger användarna mer kontroll över innehåll och utseende, men Instagram ger ett snabbare och enklare sätt att dela bilder. Det handlar om att bara ta en bild, eller välja en i telefonens galleri, välja valfria färgfilter för bilderna och lägga till en bildtext om du så önskar. Appen publicerar sedan den resulterande bilden direkt till din Instagram-profil.