Varför är chattrum så farliga?

Hackare som avslöjar de senaste buggfixarna, heta argumenten mellan PC- och Mac-användare, familjer som diskuterar de bästa barnvänliga semesterplatserna - Internet är hem för ett oändligt antal små fickor av diskussion om alla tänkbara ämnen. Dessa virtuella utrymmen för samtal kallas chattrum och de finns överallt på nätet. Även om det kan vara uppenbarande att hitta en grupp andra som är intresserade av samma ämne som dig själv, bör deltagarna vara medvetna om vissa faror när de pratar föredraget.

Riktade barn

Genom ett chattrum kan ett rovdjur engagera ett barn och försöka locka honom ur chattrummet till ett privat rum eller i värsta fall till en verklig situation. Eftersom de är dolda bakom skärmen kan rovdjur enkelt sätta ett barn till ro genom konversation, söta uttryckssymboler eller avatarer och deltagande i chattrummet. Barn som är desperata efter en vän kanske inte misstänker något om sin nyaste unga vän förrän de är helt förankrade i rovdjurets nät.

Oövervakad närvaro

Den amerikanska arméns berömda slogan "Be All You Can Be" blir "Be någon du kan vara" i ett chattrum. Även om vissa chattrum kräver åldersbevis, ett lösenord eller någon form av medlemskap före inträde, tillåter majoriteten deltagare att bara surfa vidare på webbplatsen. På grund av detta kan en person förvränga sig själv för att matcha demografin i chattrummet, till exempel en äldre man som försöker passera för en tonårsflicka i ett chattrum som ägnas åt tonårsflickor. Rovdjur som söker offer för bedrägeri fungerar också i chattrum på grund av deras bristande övervakning. Brottslingar kan använda chattrum för att falskt begära donationer till sjuka barn, sälja föremål som aldrig kommer fram eller snara folk i svindlar och nackdelar.

Ingen avkastning på investeringen

Medan vissa chattrum erbjuder värdefull information, till exempel hjälp med matematiska läxor eller nya recept för vegansk matlagning, kanske de som deltar i chattrum inte inser den enorma tömningen på sin tid förrän det är för sent. Det kan vara lätt att svepas in i en chattrumskonversation som pågår i timmar - eller till och med dagar - och sedan inse att du inte har fått ut något av det. Tiden som ägnas åt dator tar bort från verkliga aktiviteter som att vara utomhus, driva personliga intressen eller tid med familjen. Behovet av att delta i chattrum kan till och med förvandlas till chattrumberoende, där du känner behov av att logga in hela dygnet, inklusive de på jobbet eller mitt på natten. Addiction kan få dig att känna att du missar några värdefulla poäng från andra medlemmar eller till och med att gruppen har vänt ryggen mot dig för att du är inloggad.

Mobbning och svek

Chattrum kan producera folkmoral - kraften finns i siffrorna. Det virtuella mötesrummet samlar ensamma medlemmar på ett sätt som kan leda till mobbning och svek. En chattrumsmedlem som uttrycker en impopulär åsikt kan se att tidvattnet vänder mot henne, med mycket mer än bara ett par negativa rader av typ som läggs in på hennes väg. Chattrumskonversationer kan leda till hotande e-postmeddelanden, bloggar eller till och med försök att hitta och trakassera personen i verkliga livet. Om en chattrumsmedlem har erbjudit personliga uppgifter, till exempel hennes "verkliga" för- och efternamn, kan deltagarna gå över gränsen och försöka få kontakt.

Misstänkt delning

Chattrumets anonymitet kan uppmuntra deltagarna att skriva om problem snarare än att söka hjälp i verkliga livet. En person i en kränkande situation, till exempel, kan hitta tröst om problemet online, men att bekänna i ett chattrum kan ge en falsk känsla av säkerhet. Atmosfären i ett chattrum kan uppmuntra medlemmar att dela för mycket om sina liv, öppna dörren för säkerhetsrisker och sekretessfrågor eller bidra till förhalning för att faktiskt lösa problem. Medlemmar kanske inte inser att någon i chattrummet kan spela in eller ta skärmdumpar av informationen.