Kan du använda en TiVo-mottagare med charterkabel?

TiVo är en oberoende tillverkare av digitala videobandspelare (DVR) som spelar in och lagrar TV-program för att kunna spelas upp när som helst. TiVo designar sina mottagare så att de kan anpassas till olika kabel-TV-leverantörers tjänst och ersätter digitalboxarna för dessa leverantörer. TiVo-mottagare fungerar med Charter digital kabel, även om en extra utrustning krävs, i de flesta fall, för att alla kanaler ska vara tillgängliga.

TiVo-mottagare

TiVo skapade och marknadsförde den första DVR: n och har varit en livskraftig produkt även efter att andra TV-leverantörer introducerade sina egna DVR-apparater. Att köpa en TiVo DVR och prenumerera på företagets tjänst ger tillgång till hela utbudet av TiVo-funktioner, inklusive valfria online-visningskällor som Netflix och Amazon Video. TiVo DVR fungerar som en ersättning för kabelboxleverantörens digitalbox och kan också användas med en antenn för att spela in OTA-sändningar.

Charterkabel

Charter Communications är den tredje största kabel-TV-leverantören i USA, med över 5 miljoner abonnenter i slutet av första kvartalet 2011. Dess digitala kabeltjänst erbjuder en mängd olika programmeringspaket som kan inkludera HD-kanaler, premium kanaler och on-demand och pay-per-view-innehåll. I januari 2011 tecknade Charter ett flerårigt avtal med TiVo för att tillhandahålla TiVo Premiere DVR som mottagare / DVR-alternativ till sina abonnenter.

CableCARD

Även om TiVo-mottagarna som tillhandahålls av Charter kommer att innehålla den nödvändiga programvaran för att komma åt alla kanaler i abonnentens programmeringspaket, för alla andra TiVo-modeller krävs ett CableCARD för att låsa upp krypteringen som följer med Charter digitala kabelkanaler och videotjänster. Ett kabelkort erhålls genom Charter (mot en liten månadsavgift) och sätts in i den avsedda kortplatsen på TiVo-mottagaren, så att mottagaren kan visa de krypterade kanalerna. Ett CableCARD tillåter dock inte åtkomst till interaktiva funktioner som on-demand och pay-per-view-video och Charter-skärmguiden.

Fördelar

Genom att använda en TiVO DVR istället för en Charter-digitalbox kan du eliminera månadsavgiften som följer med mottagaren / DVR-tjänsten (med undantag för Charter TiVo DVR), men du måste betala TiVos månatliga serviceavgift. TiVo Premiere har också funktioner som överstiger de för många andra DVR: er, med två olika modeller som har en lagringskapacitet på 45 respektive 150 timmar i HD-programmering respektive 400 och 1350 timmar i SD. En tredje, nyare modell - Premiere Q - lägger också till möjligheten att spela in upp till fyra kanaler samtidigt.