Rensa historia-alternativet grått i Safari på iPhone

Du kommer inte att kunna rensa din surfhistorik från Safari-webbläsaren om du upptäcker att alternativet "Rensa historik och webbplatsinformation" är nedtonat i Safari-webbläsaren på din iPhone eller iPad. Detta inlägg bör hjälpa till att förstå och lösa detta intressanta problem.

Rensa historia-alternativet grått i Safari på iPhone

Frustrationen, uttryckt av den här användaren, är förståelig med tanke på att lösningen på detta problem ligger på den mest osannolika platsen.

Vem skulle anta, gissa eller föreställa sig att blockering av vuxeninnehåll eller blockering av vissa webbplatser på din iPhone eller iPad kan göra alternativet att "Radera webbplatshistorik och data" oåtkomligt på din enhet.

Det som antagligen har hänt i detta fall är att du antingen har valt att "Begränsa vuxeninnehåll" eller blockerat vissa webbplatser på din iPhone eller iPad. Att välja något av dessa alternativ leder till att alternativet “Rensa historik och webbplatsinformation” blir grått i Safari.

Därför är det enda sättet att aktivera alternativet "Rensa historik och webbplatsinformation" i Safari på din iPhone eller iPad att ta bort de begränsningar som du har lagt för vissa webbplatser.

Fixa "Rensa historik och webbplatsdata" grått i Safari

Följ stegen nedan för att ta bort begränsningarna för webbplatser eller vuxeninnehåll som du kan placera på din iPhone. Detta aktiverar alternativet att rensa historik och webbplatsinformation för Safari-webbläsaren på din iPhone.

1. Klicka på Inställningar > tryck på Allmänt

2. Bläddra lite ned och tryck på Begränsningar

3. Ange ditt fyrsiffriga lösenord för begränsningar.

Obs! Om du har glömt ditt lösenord för begränsningar kan du följa den här handledningen: Återställ lösenordet för begränsningarna

4. Bläddra nedåt på nästa skärm och knacka på Webbplatser - Du hittar den här fliken under avsnittet Tillåtet innehåll.

5. Klicka på Alla webbplatser på sidan Webbplatsbegränsningar - vilket innebär att du tillåter alla webbplatser på din iPhone.

När du har tagit bort begränsningarna för webbplatser kan du gå tillbaka till Safari-webbläsaren från menyn Inställningar och du hittar alternativet "Rensa historik och webbplatsinformation" aktiverat på din enhet.

Du kan nu enkelt rensa din surfhistorik på iPhone genom att knacka på det här alternativet. När du väl har rensat surfhistoriken kan du gå tillbaka och aktivera begränsningarna för vuxeninnehåll och blockera webbplatser på din iPhone (som det var tidigare).