Hur man visar iPhone-signalstyrka i siffror

Här är ett litet trick som gör att du kan visa signalstyrkan på din iPhone i siffror istället för standard 5-punkts signalstyrka display. Du kanske har sett numerisk signalstyrka på Android-telefoner och undrar kanske varför du inte kan göra detsamma på din iPhone.

iPhone-signalstyrka

Vanligtvis visas signalstyrkan på en iPhone med prickar. Även om detta är tillräckligt för att ge en bred uppfattning om den tillgängliga signalstyrkan vid en given punkt, överför den inte riktigt signalstyrkan i termer av dess faktiska numeriska värde i dbm (måttenhet för signalstyrka).

Med en numerisk signalstyrkedisplay aktiverad på din iPhone kommer du att kunna se och beskriva signalstyrkan på din iPhone mer exakt vad gäller dess faktiska numeriska värde, istället för att i stort sett relatera signalstyrkan när det gäller punkter.

Inte säker på om detta verkligen hjälper, men du kan göra denna förändring på din iPhone och få även med dina vänner som äger Android-telefoner. Det är jämförelsevis lätt att visa signalstyrka i både nummer och prickar på Android-telefoner genom att bara gå in i inställningar och trycka på alternativet Signalstyrka.

iPhone-signalstyrka i siffror

Följ stegen nedan för att visa iPhone-signalstyrka i antal.

1. Klicka på Telefon> Tangentbord

2. Slå * 3001 # 12345 # * och tryck på Ring-knappen (inkludera asteriskerna och hashtagsna)

Detta tar dig till iPhones fälttestläge där du ser några menyer (se bild nedan). Var och en av dessa menyalternativ leder dig till massor av undermenyer. Ändra inte något på den här skärmen, såvida du inte riktigt förstår vad de är, och du är mycket säker på vad du försöker uppnå.

3. Titta bara längst upp till vänster på skärmen bredvid ditt nätverksnamn. Du kommer att upptäcka att signalstyrkan visas i siffror medan du är i fälttestläget.

4. Håll sedan ned strömbrytaren tills skjutreglaget till avstängning visas. Slå inte av i detta skede, gå istället till steg 4 och 5.

5. Håll hemknappen tills fälttestläget försvinner och du ser din normala hemskärm.

6. Från och med nu kommer du att kunna visa signalstyrkan på din iPhone både i antal och prickar genom att växla mellan de två alternativen.

Hur man läser signalstyrka

När signalstyrkan visas i prickar ser du normalt alla 5 punkter på din iPhone när signalstyrkan är bra, och du kommer att se en eller två prickar när signalstyrkan är dålig.

När signalstyrkan visas i siffror är den högsta signalstyrkan vanligtvis runt -30 till -10, medan allt under detta nummer betyder att signalen minskar i styrka tills den når -100 till -110 vilket vanligtvis är det lägsta värdet efter som du borde få den dåliga signalstyrkan eller ingen serviceindikator.

För att göra detta klart är signalstyrkan på din iPhone bättre när det visade numret är närmare noll. Låt oss till exempel överväga ett hypotetiskt fall av en användare som upplever dålig signalstyrka och börjar röra sig mot ett område med god mottagning.

Först ser användaren en dålig signalstyrka på -110 på sin iPhone och siffrorna kommer att börja ändras till -100, -92, -75, -63, -49 och så vidare eftersom användaren kan njuta av den bästa signalstyrkan .

Obs: Signalstyrkan mäts i decibel och måttenheten för de negativa siffrorna som du kan se på din iPhone som visar signalstyrkan i siffror är dbm (decibel i förhållande till en milliwatt).

Du kan hänvisa till den här länken för mer information om detta ämne.

Tillbaka till visning av standardstyrka

Genom att följa dessa steg kan du enkelt komma tillbaka till din iPhone: s standardstyrka för signalstyrka.

1. Slå * 3001 # 12345 # * för att gå in i fälttestläget

2. Tryck bara en gång på Hem-knappen.

Du kommer tillbaka till iPhone: s standardstyrka för signalstyrka och kommer inte att kunna växla mellan siffer- och fältalternativ.