Hur man döljer eller tar bort Facebook-kontakter på iPhone

När Facebook är så integrerat med iOS kan du plötsligt hitta hundratals Facebook-kontakter som visas på kontaktlistan på din iPhone. Medan vissa användare gillar denna integration, finns det andra som blir förvirrade eller irriterade över att se hundratals Facebook-kontakter visas på deras kontaktlista.

I den här artikeln ger vi dig två sätt att hantera Facebook-kontakter på din iPhone. Du kan antingen ta bort alla Facebook-kontakter från din iPhone eller helt enkelt dölja Facebook-kontakter i din kontaktlista.

Ta bort Facebook-kontakter på iPhone

Följ stegen nedan för att ta bort Facebook-kontakter från din iPhone.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone

2. Bläddra ner på inställningsskärmen tills du ser Facebook och tryck på den

3. Slå sedan AV brytaren för kontakter som finns under avsnittet "Låt dessa appar använda ditt konto" (se bild nedan)

Om du flyttar skjutreglaget för Facebook från PÅ (grönt) till AV (vitt) kommer alla Facebook-kontakter att tas bort från din iPhone-kontaktlista.

Om du är orolig kommer dina Facebook-kontakter fortfarande att vara aktiva och tillgängliga på ditt Facebook-konto, de kommer inte att raderas från ditt Facebook-konto.

Dölj Facebook-kontakter på iPhone

Ett annat sätt att hantera översvämningen av Facebook-kontakter på din iPhone är att helt enkelt dölja gruppen "Facebook-kontakter" på din iPhone.

På så sätt kommer du inte att se några av dina Facebook-kontakter på din iPhone, såvida du inte vill, genom att ta bort den dolda "Facebook-kontakter" -gruppen.

1. Öppna Kontakter-appen på din iPhone

2. Klicka sedan på länken Grupper längst upp till vänster på skärmen

3. Klicka på Dölj alla kontakter på nästa skärm längst upp på skärmen - du ser att den kommer att visa "Visa alla kontakter"

4. Klicka sedan bara på de kontaktgrupper som du vill se på din iPhone och tryck på Klar. Klicka till exempel på "All iCloud" för att se alla dina iCloud-kontakter på din iPhone.

I ditt fall kan du ha andra kontaktgrupper som Gmail, Hotmail osv. Klicka helt enkelt på alla kontaktgrupper som du vill se i din kontaktlista.

Det betyder att du inte bör trycka på gruppen "Facebook-kontakter", eftersom du inte vill se kontakter från den här gruppen visas på din iPhone-kontaktlista.

Med tanke på hur Hiding Contact Groups fungerar i iOS kommer det att ta lite tid för dig att få det här konceptet rätt. Spela bara med alternativen för att förstå hur Dölja och avmarkera kontakter fungerar i iOS.