Hur man gör iPhone Dock transparent i iOS 11

Som du måste ha lagt märke till har dockan på din iPhone en annan färgskärm jämfört med resten av skärmen, vilket gör den framstående och annorlunda än resten av skärmen. Nedan följer stegen för att göra iPhone Dock Transparent och få den att smälta samman med resten av skärmen.

Gör iPhone Dock transparent i iOS 11

Som nämnts ovan gör Apples standardbilder bakgrundsdockan på din iPhone enastående och verkar skilja sig från resten av skärmen. (Se bild nedan).

Även om standardutseendet på iPhone-skärmen med en framstående Dock gillar många användare, finns det andra användare som letar efter ett sätt att ge en annan look på skärmen på sin iPhone.

Ett sätt att få skärmen på din iPhone att se helt annorlunda ut från andra iPhones vore att göra iPhone Dock Transparent och smälta in med resten av skärmen.

Lyckligtvis behöver du inte Jailbreak din enhet eller installera några tredje parts appar för att göra iPhone Dock transparent. Detta kan enkelt uppnås genom att byta ut Apples standardtapet på din iPhone med en tapet som är speciellt utformad för att göra iPhone Dock ser transparent.

Vi tillhandahåller nedanstående steg för att göra iPhone Dock transparent genom att använda två olika uppsättningar av bakgrundsbilder. Några av dessa bakgrundsbilder gör också mapparna transparenta, vilket ger din iPhone ett unikt utseende med mini-ikoner av appar som flyter på hemskärmen.

  • Relaterat: Hur man ändrar iPhone bakgrundsbilder

Gör iPhone Dock Transparent med vit bakgrund

Den vita tapeten gör inte bara Dock och mappar genomskinliga, den döljer också den vita delen av appikonerna, vilket ger en helt annan och unik look på skärmen på din iPhone (se bild nedan)

Som du kan se på bilden ovan ser Safari-ikonen annorlunda ut än den vanliga utseendet på grund av att den vita gränsen på Safari-ikonen är dold av den vita tapeten.

1. Öppna Safari Browser på din iPhone och besök heyeased.weebly.com

2. Leta reda på din enhet på sidan Mysterious iPhone Wallpaper och tryck sedan på den bakgrundsbilden som visas för din enhet (se bild nedan)

3. På popup-fönstret som visas klickar du på alternativet Spara bild för att spara tapeten i Photos-appen på din iPhone.

4. Öppna sedan Photos-appen på din iPhone.

5. När du är i Photos-appen, leta upp bakgrundsbilden och tryck på den. När bilden är öppen klickar du på Dela-ikonen som finns i det nedre vänstra hörnet på skärmen

6. Från delningsmenyn som visas klickar du på alternativet Använd som bakgrundsbild (se bild nedan)

7. Klicka på Perspektiv på nästa skärm och tryck sedan på Set-knappen

8. På menyn som visas väljer du om du vill ställa in bakgrundsbilden på Hem-skärmen eller både på Hem- och Låsskärmen på din iPhone.

Besök nu startsidan på din iPhone så ser du att Dock och mappar är helt transparenta och många av appikonerna ser annorlunda ut, utan deras vanliga vita gränser.

Gör docka och mappar genomskinliga med färgad tapet

Istället för att använda en vanlig vit tapet kanske du föredrar att använda en mer färgglad tapet och ändå göra Dock och mappar genomskinliga på din iPhone.

1. Besök heyeased.weebly.com på din iPhone

2. På sidan Mysterious iPhone Wallpaper bläddrar du ner till Invisible Dock-sektionen eller till Quiet Dock-avsnittet (oavsett vad du vill) och tryck sedan på knappen som representerar din iPhone-modell (se bild nedan)

3. Välj nästa skärmbild på nästa skärm och tryck på den för att öppna bakgrundsversionen av bakgrundsbilden

Obs! För att göra både Dock och mappar transparenta väljer du en tapet som har en enda färg och inte en tapet med flera färger.

4. På nästa skärm klickar du på och håller bakgrundsbilden och klickar sedan på alternativet Spara bild som visas.

5. Öppna sedan Photos-appen på din iPhone.

6. När du är i Photos-appen, leta upp den bakgrundsbild som du har sparat och tryck på den. När bilden är öppen klickar du på Dela-ikonen som finns i det nedre vänstra hörnet på skärmen (se bild nedan)

7. På menyn Delning som visas klickar du på alternativet Använd som bakgrundsbild (se bild nedan)

8. På nästa skärm, kläm in (dra inåt med två fingrar) på tapeten och tryck på Set-knappen

9. Välj om du vill ställa bakgrundsbilden på Hem-skärmen eller både på Hem- och Låsskärmen på din iPhone på menyn som visas.

Efter detta besöker du startskärmen på din iPhone så ser du Dock vara transparent och blandas med resten av skärmen. Om du valt en tapet med 1 färg, ser du att mapparna också har blivit transparenta.