Hur man gör köp på iPhone med PayPal

Om du inte vill koppla ditt kreditkort eller bankkonto till Apple ID kan du överväga att göra PayPal till standardläget för Apple Pay-betalningar och göra inköp på iPhone med PayPal.

Köp på iPhone med PayPal

Apple låter dig nu använda PayPal som standardalternativ för att göra inköp på iPhone med Apple Pay. I själva verket kan du också använda PayPal för att betala för Apple-tjänster som iTunes, App Store, Apple Music, iBooks och iCloud.

När du länkar ditt PayPal-konto till Apple ID kan du använda PayPal's One Touch-funktion för att göra inköp på alla Apple-enheter, inklusive iPhone, iPad, Apple Watch och Apple TV.

PayPal-funktionen One Touch sträcker sig till Apple Pay och gör det i princip möjligt för användare att köpa, utan att behöva logga in på sitt PayPal-konto, varje gång ett köp görs på iPhone.

PayPal delar inte din bank-, kreditkort-, land- och regioninformation med Apple. Detta i teorin bör göra det möjligt för dig att ladda ner appar som inte är tillgängliga i ditt land eller din region.

Hur man lägger till PayPal till Apple Pay på iPhone

För att kunna köpa på iPhone med PayPal måste ditt PayPal-konto kopplas till ditt Apple-ID och göras som standardbetalningsmetod.

1. Öppna Inställningar och tryck på ditt Apple ID-namn.

2. Klicka på alternativet Betalning och frakt på Apple ID-skärmen.

3. Ange ditt Apple ID-lösenord när du blir uppmanat.

4. På skärmen Betalning och frakt klickar du på din befintliga betalningsmetod (kreditkort eller inget)

5. Välj PayPal på skärmen Betalningstyp och tryck på Nästa.

6. På nästa skärm ange ditt förnamn, efternamn och tryck på länken Logga in till PayPal.

Följ sedan instruktionerna på skärmen för att logga in på ditt PayPal-konto och godkänna "villkoren".