Hur får jag detaljerad fakturering för mitt Verizon Wireless-konto

Verizon erbjuder två sätt för kunder att få faktureringsinformation. Pappersräkningar skickas via vanlig post eller så kan du välja papperslös fakturering och visa uttalanden online. Oavsett vilken typ av faktura du väljer kan du visa detaljerad faktureringsinformation genom att besöka ditt My Verizon online-konto. Registrering är gratis och är det enda sättet att se detaljer som specifika samtal tillsammans med varje samtals avgifter utan att begära ytterligare pappersarbete från Verizon.

Registrera dig för My Verizon

Steg 1

Gå till verizonwireless.com och klicka på "Registrera" längst ner i medlemsinloggningssektionen.

Steg 2

Ange ditt kompletta mobilnummer med riktnummer. Din telefon måste aktiveras först.

Steg 3

Tryck på "Nästa".

Steg 4

Vänta på ett textmeddelande och ange meddelandet som lösenord för faktureringssystemet. Du kan ändra detta under dina kontoinställningar senare. Textmeddelandet är gratis, även om du inte har en sms-tjänst.

Följ anvisningarna för att ställa in ditt konto, inklusive att ställa in en kontoansvarig och ytterligare kontoanvändare, välja ett användarnamn och lösenord och välja alternativ som papperslös fakturering.

Visa detaljerad fakturering

Steg 1

Logga in på ditt My Verizon-konto. Använd antingen ditt användarnamn eller mobilnummer.

Steg 2

Välj fliken "Konto" och välj "Fakturering".

Steg 3

Välj "Faktureringsinformation" i avsnittet Faktureringsöversikt på faktureringsskärmen.

Välj "Visa och skriv ut" för att spara eller skriva ut fakturainformationen. Du kan antingen skriva ut fakturan eller spara den i PDF.