Hur man stänger av den interna högtalaren i en Dell-dator

Vissa Dell-datorer, som Optiplex, kan innehålla inbyggda interna högtalare. Interna högtalare eliminerar behovet av att köpa och installera externa högtalare, vilket kan spara en anständig mängd skrivbord och installationstid. Om de interna högtalarna på din Dell-dator inte är tillräckligt höga eller av tillräckligt hög kvalitet för vad du behöver kan du stänga av dem och använda externa högtalare istället.

Steg 1

Klicka på "Start" -knappen och klicka på "Kontrollpanelen". Välj kategorin "Maskinvara och ljud" och klicka på "Hantera ljudenheter" i avsnittet Ljud. Du får en lista över alla ljuduppspelningsenheter (dvs. högtalare) som är anslutna till din Dell-dator.

Steg 2

Högerklicka på de interna högtalarnas enhetslista (standardnamnet är vanligtvis "Högtalare" eller "Interna högtalare") och välj "Inaktivera". Klicka på "Apply" och klicka på "OK".

Anslut ljudkabeln från dina externa högtalare till ljudutgången på din Dell-dator. Denna port är vanligtvis grön och märkt med en ikon för hörlurar eller högtalare. Din Dell-dator känner igen de nya högtalarna automatiskt och de kommer att användas som standardhögtalare.