Hur man stänger av YouTube Autoplay på iPhone och Android

Som du måste ha lagt märke till börjar YouTube automatiskt spela nästa video, som om den vet exakt vad du vill titta på. Denna funktion på YouTube, så kallad Autoplay, är valfri och kan stängas av när som helst för att hindra YouTube från att suga dig till att titta på en oändlig ström av videor.

YouTube Auto-play

Så snart du är klar med att titta på en video på YouTube hittar du den redo att spela nästa video. Denna autoplay-funktion på YouTube är utformad för att hjälpa dig hitta dina favoritvideor baserat på din visningshistorik.

De videor som YouTube tar upp i Autoplay-läge är så nära besläktade med användarnas intresse att de flesta tycker att det är svårt att undgå YouTube Autoplay-slingan och spenderar timmar med att titta på en oändlig ström av YouTube-videor.

En annan nackdel med att låta YouTube föreslå videor via Autoplay-funktionen är att du kan missa andra intressanta videor. Eftersom större delen av din tid på YouTube spenderas på att titta på videor som föreslagits av YouTube, kanske du aldrig hittar tid att utforska annat innehåll på YouTube.

Lyckligtvis kan AutoPlay-funktionen på YouTube enkelt inaktiveras och också aktiveras tillbaka med samma lätthet.

Stäng av YouTube AutoPlay på iPhone och iPad

Följ stegen nedan för att stoppa Stäng av YouTube Autoplay-funktion på din iPhone eller iPad.

1. Öppna YouTube-appen på din iPhone och börja spela alla YouTube-videor.

2. Bläddra sedan ner till avsnittet "Upp nästa" på YouTube och stäng av Autoplay genom att flytta reglaget bredvid "Autoplay" till OFF-position (se bild nedan)

Stäng AV Autoplay på Android Phone eller Tablet

I likhet med iPhone kan du också stänga av YouTube Autoplay-funktionen på din Android-telefon eller surfplatta genom att bläddra ner till avsnittet "Upp nästa" och flytta skjutreglaget bredvid Autoplay till OFF-läge (se bild nedan)

Stäng av YouTube AutoPlay på Android-telefon med hjälp av Inställningsmenyn

Ett annat sätt att stänga av YouTube Autoplay på din Android-telefon eller surfplatta är att inaktivera YouTube AutoPlay-funktionen i Inställningsmenyn.

1. Öppna YouTube-appen på din Android-telefon eller surfplatta.

2. När du är på YouTube trycker du på menyikonen med 3 punkter längst upp till höger på skärmen (se bild nedan)

3. Klicka på Inställningar på rullgardinsmenyn.

4. Klicka på Allmänt på skärmen för YouTube-inställningar.

5. Stäng AV YouTube AutoPlay på skärmen Allmänt genom att flytta reglaget bredvid alternativet Autoplay till OFF Position (Se bild nedan)

När du stänger av Autoplay-funktionen på din iPhone eller Android-telefon kommer YouTube att stoppa sin vana att automatiskt spela nästa relaterade video så snart du är klar med att titta på en video på YouTube.

Som du redan har räknat ut kan AutoPlay-funktionen på YouTube enkelt aktiveras genom att växla alternativet för Autoplay till ON.