Är det säkert att radera offline-webbsidor med diskrensning?

Med Internet Explorer 4 tog Microsoft nätet offline. Webbläsaren - och alla dess efterföljande versioner - innehöll ett alternativ för att spara webbsidor för visning offline, vilket innebär att du kan bokmärka en lång artikel eller en intressant sida att se även när du inte är ansluten till Internet. Du kan senare ta bort dessa sidor från din dator ganska säkert med hjälp av systemverktyg som diskrensning.

Om offline-sidor

När du bokmärker en sida med Internet Explorer kan du också välja att spara sidan för senare visning genom att klicka på "Gör tillgängligt offline". Detta ber Internet Explorer att spara allt på den webbsidan (inte hela webbplatsen) till din lokala dator och ladda ner alla bilder och text. Det är bekvämt för att hantera riktigt långa artiklar eller massor av foton men tar upp plats på din hårddisk.

Diskrensning

När datorns hårddisk börjar fyllas kan du använda inbyggda Windows-verktyg som Diskrensning för att radera oanvända eller sällan använda filer för att rensa utrymme. Windows klassificerar dina offline-webbsidor som oanvända eller sällan använda och markerar därför dessa sidor för att ta bort. Radering av dessa sidor skadar inte din dator. det kommer bara att göra sidorna oåtkomliga om du inte är ansluten till Internet.

Disk utrymme

Om du inte har sparat hundratals grafiskt tunga webbsidor för off-line-visning är chansen att dina off-line-sidor inte tar upp betydande utrymme på hårddisken. När du använder Diskrensning kan du avmarkera "Ta bort offline-sidor" och använda de andra standardinställningarna för att rensa utrymme på hårddisken samtidigt som du behåller din samling av offline-sidor.

Manuellt hantera offline-sidor

Istället för att använda Diskrensning för att ta bort alla dina offline-sidor på en gång kan du använda Interent explorer för att hantera offline-sidor och välja vilka som ska tas bort. I Internet Explorer klickar du på "Favoriter" och sedan på "Organisera favoriter". Bläddra till en sida som du vill ta bort från hårddisken och avmarkera "Gör tillgängligt offline". Sidan är fortfarande i dina favoriter men lagras inte lokalt, vilket frigör diskutrymme.