Verktyg för design av videospel

Videospeldesign involverar ett stort antal människor och talanger. Precis som filmindustrin kan det vara hundratals människor involverade över hela världen i ett enda projekt. Varje jobbtitel i spelbranschen är specialiserad på en högteknologisk verktygssats eller mer för att utveckla sin del av spelet. Dessa verktygssatser är beroende av varandra och måste fungera smidigt för att uppnå den slutliga arbetsprodukten.

Spelredaktör / motor

Spelredigeraren, eller spelmotorn, för samman många olika talanger. Motorn styr hur objekt rör sig i ditt spel, hur de ser ut och hur de interagerar med varandra. Den styr också användargränssnittet genom vilket spelaren ser och kommunicerar. Nivådesigners och speldesigners arbetar oftast direkt i redigeraren, importerar ljudteknikerns, artisternas och programmörernas arbete och gör det sedan till en funktionell värld. Epic skapade Unreal Engine, som har licensierats till hundratals spel de senaste åren. Detta är också ett av de enklaste att få tag på eftersom redaktören ingår i de flesta spel så att användare kan skapa sitt eget innehåll.

Animeringsverktyg

Animeringsverktyg är viktiga eftersom de tar tredimensionella eller 3D-modeller och ger dem liv. De ansvarar för karaktärers rörelser och även saker som realistisk fysik, som att se till att en bil rör sig rätt och inte flyger genom rymden. Dessa är ofta de dyraste verktygen att licensiera, och kostar upp till 10 000 dollar per användare i augusti 2009 för populära program som Maya. Det finns billigare alternativ, inklusive Blender och MilkShape, som liknar och ofta används av studenter.

Modelleringsverktyg

Det överlägset mest populära modelleringsverktyget är 3Ds Max. Den används för att skapa 3D-objekt som karaktärer, fordon, byggnader och mer. Max största förmåga är inte att den snabbt kan prototypa objekt, utan att snabbt kunna importera och exportera modeller till de mest populära spelmotorerna. Många designskolor använder äldre utbildningsversioner av 3Ds Max i sina läroplaner. Konstnärer såväl som speldesigners använder detta verktyg.

Ljudverktyg

Eftersom mer pengar investeras i videospel blir aspekter som ett spels ljudspår analoga med filmer. Originalpoäng produceras ofta eller populärmusik licensieras och importeras sedan till spelet. Ljudtekniker kräver verktyg som importerar ljud från analoga format till digitala samtidigt som kvaliteten bibehålls. Pro-verktyg har använts i många år, men nu finns det hundratals program tillgängliga.

Videoverktyg

Med större budgetar kommer live skådespelare och uppsättningar och behovet av videoinspelning och redigering. Många redaktörer har redan sina egna kameraverktyg som Unreals Matinee-program. Även om detta är bra för 3-D-renderade bilder, krävs det mer avancerat för att få riktiga bilder till ett spel. AJA-videosystemet ger, liksom andra liknande, omfattande kapacitet för videoinspelning och redigering, med enkel export till de viktigaste motorerna och redigerarna. Många artister är specialiserade på 3D-scener och sekvenser för videospel.