Varför är min webbkamera så dålig?

När du litar på en webbkamera, oavsett om det handlar om videokonferenser, videobloggning eller någon annan videoinspelning, kan bilder av låg kvalitet påverka ditt projekt negativt. Exempel på potentiella prestandafel inkluderar suddiga, mörka eller för ljusa bilder och förvrängd eller på annat sätt trasig video. Flera faktorer kan vara att skylla på dessa webbkameraband, och de flesta erbjuder en enkel lösning.

Damm och andra skräp

Damm och annat skräp ackumuleras på webbkameralinsen över tid, vilket minskar kvaliteten på bilderna du tar. Dessutom kan oljorna från fingrarna överföras till linsen vid beröring, vilket också försämrar kvaliteten på din video. Använd en mjuk, torr mikrofiberduk och torka försiktigt av linsen för att ta bort eventuella ansamlingar. Om det finns en tjock eller klibbig rest som täcker linsen, fukta sedan trasan lätt innan du rengör linsen. Mätt inte linsen, eftersom det kan skada den interna kretsen på webbkameran.

Plats

Miljön som används för att fånga din webbkameravideo spelar en stor roll i bildens kvalitet. Om rummet inte har tillräckligt ljus kan din video se mörk ut. På samma sätt kan ett rum med starkt solljus som skiner in genom ett fönster i bakgrunden resultera i tvättade videobilder. Att peka din webbkamera i en annan riktning, ändra rumsbelysningen eller välja en annan plats kan lösa problemet.

Bandbredd

När du använder webbkameran för videokonferenser eller videosamtal förlitar sig enheten på din internetanslutning för att överföra de tagna bilderna till de i andra änden. Därför kan anslutningens hastighet spela en roll i kvaliteten på bilderna du skickar. Lågare bandbreddshastigheter kan resultera i hackiga, suddiga eller förvrängda bilder. Vissa webbplatser erbjuder ett sätt att kontrollera din anslutningshastighet för att verifiera att du får den hastighet du betalar för. Kontakta din tjänsteleverantör för ytterligare hjälp.

inställningar

Din webbkamera är beroende av programvaruinställningar för att fånga ditt videoinnehåll. Detta inkluderar programvaran som levererades med webbkameran och programmen som använder webbkameran, som Skype och andra videokonferenslösningar. Dessa inställningar kan påverka bildkvaliteten negativt när de är felaktigt konfigurerade. Se din bruksanvisning för ytterligare information om hur du konfigurerar din webbkamera korrekt. Om du använder ett program, till exempel Skype, hänvisas till utvecklarens supportsida för ytterligare information om webbkamerakrav.

Webbkamera hårdvara

Webbkameror finns i olika former, storlekar och tillverkare. Vissa modeller tillhandahåller avancerad bildtagning. Andra modeller kan dock byta kvalitet till pris. Detta kan vara fallet om webbkameran aldrig har tillhandahållit något annat än undantagsbildtagning. Om webbkameran tidigare levererade kvalitetsbilder men inte längre, kan det hända att enheten inte fungerar. Kontrollera din garanti för att se om enheten förblir täckt. Annars kan du kontakta en servicetekniker för att avgöra om enheten behöver repareras. Överväg om det är mer ekonomiskt vettigt att reparera eller byta ut enheten innan du fortsätter.