Hur du ändrar storlek på bilder på Mac med hjälp av förhandsgranskningsappen

Ofta behöver vi redigera foton genom att ändra storlek på dem, men den vanliga myten är att du behöver en Photo Editing-app för att göra detta. I den här artikeln visar vi dig hur du ändrar storlek på foton på Mac med den inbyggda förhandsgranskningsappen.

Ändra storlek på bilder på Mac

Som nämnts ovan behöver du egentligen inte en fotoredigeringsapp för att ändra storleken på foton, du kan använda standardförhandsgranskningsappen på din Mac för att ändra storlek på bilder.

Den här metoden fungerar för foton på skrivbordet och även för foton i en mapp, nästan var som helst på din Mac.

Den enda platsen där den här metoden inte fungerar är inom Photos-appen på din Mac. Men du kan enkelt komma runt denna begränsning genom att helt enkelt dra dina foton från Photo-appen till ditt skrivbord eller någon mapp på din Mac.

Obs: När du ändrar storleken på foton med förhandsgranskningsappen kommer du att förlora det ursprungliga fotot eftersom det kommer att ersättas av det ändrade formatet. Om du vill behålla originalfotoet ska du göra en kopia av originalfotoet och sedan ändra storleken på det kopierade fotot.

Ändra storlek på bilder på Mac med förhandsgranskningsappen

Följ stegen för att ändra storlek på foton på Mac med förhandsgranskningsappen.

1. Dubbelklicka på det foto som du vill ändra storlek på och låt det öppnas i förhandsgranskningsappen.

Obs: Om du har valt en annan app som din standardfotovisare, högerklickar du på fotot och väljer Öppna med> Förhandsgranska.

2. När fotot öppnas i förhandsgranskningsappen klickar du på Verktyg från den övre menyfältet på din Mac och klickar sedan på alternativet Justera storlek ... i listrutan.

3. På nästa skärm, se till att alternativet för skala proportionellt är markerat (se bild nedan)

Att göra fotoskalan proportionellt säkerställer att alla ändringar du gör i fotobredden resulterar i en proportionell förändring i höjden på fotot och vice versa.

4. Därefter kan du välja om du vill ändra storleken på bilden i pixlar, centimeter, tum, procent, millimeter eller punkter (se bild nedan)

5. När du har valt storlek på storleken anger du de nya måtten (bredd eller höjd) för din bild (se bild nedan)

6. Som du kan se på bilden ovan tillåter förhandsgranskningsappen också att ändra bildernas upplösning. Detta är till hjälp om du också försöker minska storleken på bilden.

Följande är de rekommenderade bildupplösningarna för bilder, baserat på var du vill använda dem.

  • 72 - 150 pixlar - För bilder som ska användas på webbplatser
  • 240 - 300 - Om du skriver ut bilden
  • 600 - Om du vill att bilden ska vara av mycket hög kvalitet, som används i reklam och andra användningsområden där bilder med hög upplösning krävs.

7. Klicka till sist på Ok-knappen när du har ändrat storleken på bilden (se bild i steg # 5 ovan)

Ändra storlek på flera foton på Mac med förhandsgranskningsappen

Med förhandsgranskningsappen kan du också ändra storlek på flera foton och du kan använda det här alternativet om du har för många bilder för att ändra storlek.

1. Tryck på kommandotangenten på tangentbordet på din Mac och välj sedan de foton som du vill ändra storlek på

Obs! Du kan också snabbt välja foton genom att dra musen över dem.

2. När fotona är markerade, högerklickar du på en av de foton som du vill ändra storlek på och väljer sedan Öppna med> Förhandsgranska alternativet i snabbmenyn (se bild nedan).

Obs! Alla valda foton bör öppnas i ett enda fönster. Upprepa steget ovan om de valda fotona öppnas i separata eller flera fönster.

3. Klicka sedan på Redigera från den översta menyraden på din Mac och klicka sedan på alternativet Välj alla i rullgardinsmenyn (se bild nedan).

4. När fotona är valda klickar du på Verktyg från Mac-skärmen i övre menyn och klickar sedan på alternativet Justera storlek ... i rullgardinsmenyn.

5. På nästa skärm, se till att alternativet Skala proportionellt är valt och ange sedan den nya storleken (Höjd eller Bredd) för fotona och klicka på Ok-knappen (Se bild nedan).

Bildstorlek i flera värden?

När du försöker ändra storlek på bilder på Mac kan du hitta förhandsgranskningsappen som visar orden "Flera värden" för fält för bredd, höjd och upplösning (se bild nedan).

Detta händer eftersom bilderna som du har valt för storleksändring finns i olika måttenheter. I ett sådant fall kan du ändå ändra storlek på bilder på din Mac genom att välja att ändra storlek på bilder i procent (se bild ovan).

Ångra storleken på foto

Om du ändrade storleken på ett foto till fel storlek eller helt enkelt inte gillar hur storleken på bilden visade sig kan du följa stegen nedan för att ångra storleken på fotot.

1. Dubbelklicka på det foto som du vill ångra storleken på

2. När fotot öppnas i förhandsgranskningsappen klickar du på Arkiv från den översta menyfältet på din Mac och klickar sedan på Återställ till> Bläddra i alla versioner i rullgardinsmenyn och kontextuella menyer (se bild nedan)

3. På nästa skärm kan du bläddra igenom och välja bland de tidigare sparade versionerna av fotot lagrat på din Mac.

4. Välj helt enkelt den sparade versionen av fotot som passar dina krav och klicka sedan på knappen Återställ