Hur man ansluter en Wii till en platt skärm

Nintendo Wii levereras med en RCA-kabel för att ansluta din enhet till en TV, en kabeltyp som långsamt blir föråldrad i en högupplöst platt-TV-värld. Medan många platt-TV-apparater har RCA-ingångar, är RCA-kabeln inte ditt enda alternativ för att ansluta din Wii till din TV, eller till och med ditt bästa alternativ. Du kan också ansluta din Wii till en TV med en komponentkabel som kan visa Wii-bilden i HD.

Steg 1

Leta reda på ingångarna på din TV för antingen RCA- eller komponentkablar. RCA-ingångar är gula för video och röda och vita för ljud; komponentingångar har också röda och vita ljudingångar, men har också gröna, blå och röda videoingångar.

Steg 2

Anslut ljud- / videomuttern på kabeln till baksidan av Wii. Denna kabel passar in i porten som ser ut som en rektangel med det övre vänstra hörnet avskuret.

Steg 3

Anslut ljud- / videokontakterna i andra änden av kabeln till motsvarande färgkodade ingångar för antingen en RCA- eller komponentkabel, beroende på vilken kabel du använder. Om du använder en komponentkabel med en gul kontakt, lämna den gula kontakten hängande och anslut den inte till TV: n; det är inte nödvändigt att ansluta den till TV: n.

Anslut eventuella ytterligare komponenter till din Wii, slå sedan på både TV: n och Wii för att testa konfigurationen. Om du använder en komponentvideokabel ändrar du skärmutgången till HD genom att välja Wii-knappen i det nedre vänstra hörnet på skärmen och sedan välja "Skärm" på första sidan. Välj "EDTV eller HDTV (480p)" och välj sedan "Bekräfta".