Hur man spelar in en röst med FL Studio

FL Studio, tidigare känd som Fruity Loops, är en digital ljudstation. Den har förmågan att spela in instrument, både riktiga och MIDI, och redigera och manipulera ljudet. Inspelning av röst med FL Studio är lite annorlunda för programmet än för andra digitala ljudarbetsstationer. Även om det inte är så kraftfullt att spela in sång som det är att skapa loopar och beats, är det möjligt att göra det.

Placera mikrofonen i mikrofonstativet och på en bekväm nivå för artisten.

Anslut mikrofonkabeln till datorns "Line In" -port. Obs! Denna direkta anslutning fungerar bara om du använder en dynamisk mikrofon med en kompatibel 3,5 mm-utgångskabel. Om du använder en kondensatormikrofon måste du ansluta den till ett ljudgränssnitt som ger extern ström till mikrofonen och sedan ansluta ljudgränssnittet till datorn.

Starta FL studio på datorn. Tryck på "F10" på tangentbordet för att öppna "Inställningar" -fönstret. Välj ditt ljudkort från den första rullgardinsmenyn för att acceptera ingångar från ljudkortets "Line In" -port.

Tryck på "F9" för att ta upp mixern, välj ditt ljudkort igen som ingångskälla för spåret (välj det från en rullgardinsmeny till höger). Högerklicka på det mixerspår som du vill spela in på för att aktivera skivinspelning.

Tryck på "Spela in" högst upp i programfönstret för att börja spela in sången.

Objekt du behöver

  • Mikrofon

  • Mic-stativ