Hur man återställer en borttagen skräppostmapp

Om du använder Outlook för att organisera din e-post kan du stöta på tillfällen där du oavsiktligt kan ta bort skräpmappen. Om detta händer kan du enkelt flytta mappen tillbaka på plats. E-postservrar som Gmail, Hotmail och Yahoo! Mail, alla inkluderar skräppostmappen som en av flera standardmappar. Om du använder någon av dessa servrar, kan du vara säker på att det verkligen inte finns något sätt att ta bort skräppost eller skräpmapp, inte ens av misstag.

Klicka på mappen "Borttagna objekt" efter att du loggat in på ditt Outlook-konto. Du bör se ditt nyligen borttagna objekt (i det här fallet skräpmappen).

Hur man återställer en borttagen skräppostmapp

Håll muspekaren över den borttagna mappen och välj "Flytta" från popup-fönstret till höger.

Hur man återställer en borttagen skräppostmapp

Välj vilken mapp du vill flytta den raderade mappen till och tryck på "Flytta".

Om du av misstag raderade en skräppost- eller skräppostmapp i Outlook-e-postmeddelandet kan du kanske återställa den genom att gå till dina borttagna objekt och flytta tillbaka den. Lyckligtvis finns det i andra e-posttjänster som Gmail praktiskt taget inget sätt att radera mappen, inte ens av misstag.

Tips

Eftersom mapparna Skräppost eller Skräppost vanligtvis är en av standardmapparna kan den här mappen i sig inte byta namn.

Om du också har tagit bort enskilda e-postmeddelanden från din skräppostmapp som du bestämde dig för inte var skräppost kan du enkelt flytta tillbaka dessa meddelanden till din inkorg.

I Yahoo! dra meddelandet tillbaka till din inkorg.

I Hotmail, markera meddelandet, dra ner verktygsfältet "Flytta till" och välj "Inkorg".

Markera meddelandet i Gmail och klicka på knappen "Flytta till inkorgen". Dessa uppgifter fungerar dock inte om du redan har tömt papperskorgen. när detta händer raderas alla meddelanden som töms från papperskorgen för alltid.

Varningar

Ibland landar meddelanden som inte nödvändigtvis är ”skräp” automatiskt i mappen Skräppost eller skräppost. Innan du tömmer mappen kanske du ibland vill bläddra igenom meddelandena om viktiga meddelanden har raderats.