Förfaller Twitter-konton?

Om du inte publicerar en tweet minst en gång var sjätte månad, anser Twitter att ditt konto är inaktivt och kan frigöra ditt användarnamn för någon annan att använda. Detta är dock inte en hård och snabb regel, och det betyder inte att du automatiskt tappar ditt Twitter-handtag efter sex månaders inaktivitet på sociala medieplattformen.

Twitter-policy

Twitters policy är att frigöra inaktiva användarnamn i bulk eller som svar på specifika förfrågningar. Så även om du inte använder ditt konto under en längre period äger du fortfarande namnet tills Twitter ger bort det. Twitter har inget schema för att släppa användarnamn i bulk - som i februari 2014 säger Twitter på sin webbplats att den första massutgåvan fortfarande pågår. Du kanske dock kan göra anspråk på ett inaktivt användarnamn från fall till fall om du kan visa att handtaget är ditt varumärke, företagsnamn eller personliga namn.

Efter att ha förlorat användarnamn

Även om du tappar ditt användarnamn förblir ditt faktiska Twitter-konto på obestämd tid, så du kan fortfarande logga in och se dina tidigare tweets. Den enda skillnaden är att Twitter tilldelar kontot ett annat användarnamn som inte efterfrågas.