Hur man fäster program och appar till aktivitetsfältet i Windows 10

Du kan göra det enkelt för dig att öppna ofta använda program och appar på din dator genom att fästa dem i Aktivitetsfältet. Nedan hittar du stegen för att fästa program och appar till aktivitetsfältet i Windows 10.

Fäst program och appar till aktivitetsfältet i Windows 10

Många av oss har vårt eget ofta använda program som Word, Excel som vi använder dagligen och favoritappar som Netflix eller Skype.

I stället för att öppna appar från startmenyn (vilket innebär att du söker efter appar) är det möjligt att starta appar genom att helt enkelt klicka på appikonen i aktivitetsfältet.

För att kunna starta appar genom att klicka på appikonerna måste du först fästa dina mest använda appar och program till aktivitetsfältet.

Nedan hittar du två olika metoder för att fästa appar och program till aktivitetsfältet i Windows 10.

1. Fäst öppna program och appar till aktivitetsfältet i Windows 10

När en app eller ett program är öppet kommer du att kunna se dess ikon i aktivitetsfältet och appikonen försvinner från aktivitetsfältet när du avslutar programmet.

1. Öppna programmet eller appen som du vill fästa till aktivitetsfältet och du kommer att se dess ikon visas i aktivitetsfältet.

2. Högerklicka på program- eller appikonen och klicka på alternativet Pin to taskbar.

Du hittar nu denna appikon som är fäst vid aktivitetsfältet (även efter att du har avslutat programmet) och du kommer att kunna starta appen genom att helt enkelt klicka på appikonen i aktivitetsfältet.

2. Fäst program och appar till aktivitetsfältet i Windows 10 med Start-menyn

I stället för att faktiskt öppna appen eller programmet är det möjligt att fästa appar till aktivitetsfältet direkt från startmenyn.

1. Klicka på Start-knappen och bläddra upp eller ner till appen eller programmet som du vill klämma fast till aktivitetsfältet.

2. Högerklicka på programmet eller appen> klicka på Mer och klicka sedan på alternativet Pin to Start i snabbmenyn.

Appen visas nu i Aktivitetsfältet på din dator, vilket gör det enkelt för dig att öppna appen genom att klicka på appikonen.