Om jag döljer min IP, kommer det att hindra min webbläsare från att spåra mig?

Internetmarknadsföringstekniker för att spåra onlineaktivitet sträcker sig bortom grundläggande IP-spårning. Maskering av din IP-adress hindrar dock webbplatser från att känna till din riktiga geografiska plats. Din webbläsare översätter data som skickas från webbplatser till läsbar information, och en del av denna process handlar om att förse webbplatserna du besöker med information om din dator och webbläsare.

Implikationer av sekretess

Webbläsare spårar dig vanligtvis inte online. Webbplatserna du besöker spårar dig och får information om dig, till exempel din IP-adress som identifierar din allmänna plats. Internet Explorer, Chrome, Firefox och Safari har alla alternativ för att inte spåra inom sina preferenser. du kan dock inte veta säkert om en webbplats eller annonsör kommer att uppfylla DNT-begäran. IP-döljning är inte nödvändigt för webbplatser som uppfyller DNT-förfrågningar, men om en webbplats inte respekterar det, döljer din IP dig ytterligare skydd och förhindrar att webbplatsen känner till din allmänna plats.

Webbläsarfingeravtryck

Webbläsare tillhandahåller en massa information som hjälper dig att identifiera dig på nätet, inklusive eventuella installerade plugins du kan ha, din skärmupplösning, tillgängliga teckensnitt, färgdjup, tidszon och till och med om du har kakor aktiverade. Ett sätt att öka din säkerhet när du surfar online är att använda en standardwebbläsare utan tillägg eller anpassade inställningar. Detta förhindrar webbplatser från att identifiera dig enbart baserat på tillägg, webbläsarinställningar och systemkonfiguration. Med tanke på att inga två datorer har exakt samma konfiguration, krävs det i allmänhet att man använder en specialiserad anonym webbläsare för att förhindra sådant webbläsarfingeravtryck.

Ombud

Proxies döljer din IP-adress när du går till Internet genom att dirigera din IP via en annan dator online. Inte alla proxyservrar ger sann anonymitet, eftersom vissa inkluderar din faktiska IP i rubrikinformationen. Internationella proxyservrar ger extra säkerhet, eftersom deras loggar behöver ytterligare arbete för att skaffa. Anonyma ombud skyddar din IP-adress utan att skicka någon identifierande information i rubrikerna. Anonymouse.org, Zend2 och TOR-nätverket tillhandahåller alla metoder för att använda anonyma ombud.

VPN

Virtuella privata nätverk krypterar all din nätverkstrafik och ger i allmänhet mer säkerhet än en proxyserver. Eftersom en VPN använder en krypterad anslutning har leverantören i många fall bara tillgång till den tid du spenderade online och kan inte komma åt specifik webbplatsaktivitet. VPN skyddar din identitet genom att skicka all utgående data genom en säker tunnel. Hotspot Shield, StrongVPN och TunnelBear tillhandahåller alla VPN-tjänster. StrongVPN kräver en prenumerationsavgift, medan TunnelBear och Hotspot Shield har gratis och betalda alternativ.

Användaragenter

Webbläsare tillhandahåller så kallad "user agent" -information till webbplatser du besöker, så att dessa webbplatser vet hur man visar information för din specifika webbläsare. Data om användaragenter inkluderar information om webbläsaren du använder, ditt operativsystem och en hänvisnings-URL som berättar för webbplatsen den senaste webbplatsen du har besökt. Den enda informationen som inte är tillgänglig i din webbläsare är din dators faktiska IP-adress, så att din IP-adress döljs inte blockerar din webbläsares identitet.