Ändra Google Chromes färgskärm till svart med grön text

Om du har problem med att läsa webbsidor på en vit bakgrund, erbjuder Windows ett högkontrastläge som låter dig visa sidor med svart bakgrund med grön text eller annan färg. Detta speciella läge påverkar de flesta webbläsare, men Google Chrome är inte en av dem. För att använda högkontrastläge med Chrome måste du först installera ett gratis webbläsartillägg.

Steg 1

Klicka på menyknappen i Chrome-verktygsfältet. (De tre horisontella linjerna till höger om adressfältet.)

Steg 2

Välj "Inställningar" och välj sedan länken "Tillägg" i vänster sidofält.

Steg 3

Klicka antingen "Bläddra i galleriet" eller "Fler tillägg" för att gå till Chrome Web Store.

Steg 4

Skriv "ändra färger" i sökfältet längst upp till vänster på skärmen och tryck sedan på "Enter".

Steg 5

Klicka på knappen "Lägg till i Chrome" bredvid listan för tillägget "Ändra färger". Bekräfta ditt val genom att klicka på "Lägg till" i popup-fönstret.

Steg 6

Gå tillbaka till sidan Tillägg. (Klicka på menyknappen "Inställningar", "Tillägg".)

Steg 7

Klicka på länken "Alternativ" under tillägget "Ändra färger".

Steg 8

Ställ in "Använd webbsidans färger" till "Nej".

Steg 9

Klicka var som helst i datafältet bredvid "Länkar färg." En färgpalett visas. Klicka på paletten för att välja den exakta nyans av grönt du vill ha för din text. Använd förhandsgranskningsrutan till höger på skärmen för att se hur texten ser ut på en svart bakgrund. Använd skjutreglaget bredvid färgpalett för att justera färgens ljusstyrka.

Klicka på den nya "pipetten" -ikonen till höger om adressfältet och välj "Använd åsidosättning på alla sidor." Navigera till en annan sida för att se ändringarna - tillägget påverkar inte Chrome-inställningssidorna. Du kan behöva ladda om sidan.