Olika typer av mobiltelefoner

Mobiltelefoner verkar utvecklas dag för dag med tillverkare och tjänsteleverantörer som tävlar om att producera nästa konsumentdill. Medan smartphones har framträtt som marknadsledande erbjuder konventionella mobiltelefoner, förbetalda telefoner och olåsta telefoner livskraftiga alternativ. Att känna till skillnaden mellan de olika mobiltelefontyperna hjälper dig att hitta det bästa valet för dina specifika behov.

Smartphones

Praktiskt taget minidatorer, smartphones har avancerade operativsystem som stöder mycket mer än att ringa telefonsamtal. Den typiska smarttelefonen har en stor pekskärm, Wi-Fi-anslutning, snabba trådlösa hastigheter för datastreaming och webbsurfning, överlägsna kameror och tillgång till applikationer som effektivt efterliknar vanliga datorprogram. Möjligheten att köra appar gör att smartphones kan hantera e-post, sociala nätverk och kontorsuppgifter som att redigera dokument och skapa kalkylark. Populära märken som Apple iPhone, Motorola Droid och Samsung Galaxy från $ 100 till $ 500 beroende på den exakta modellen och funktionerna, och de kräver också månatliga dataplaner som en del av de vanliga tvååriga serviceavtalen.

Konventionell

Konventionella mobiltelefoner saknar de avancerade operativsystem som finns i smartphones och kan inte köra appar eller andra prickiga funktioner. Vanliga vanliga telefoner är vanligtvis kompakta med mindre skärmar, som vanligtvis måste navigeras via knappsatsen. I form av funktioner erbjuder vanliga telefoner vanligtvis en grundläggande kamera, enkel videoinspelning, trådlös Bluetooth-funktion och textmeddelanden, med mer avancerade funktioner inklusive ett QWERTY-tangentbord, minneskortlagring och enkel webbsurfning och e-poststöd via höghastighetsdatanätverk. Alla större tjänsteleverantörer erbjuder sina egna traditionella mobiltelefoner och erbjuder dem vanligtvis gratis vid köp av ett tvåårigt serviceavtal. Högklassiga konventionella telefoner kan kosta allt från $ 20 till $ 150 före priset för det månatliga servicepaketet.

Förbetalt

Om du inte litar på din mobiltelefon och bara använder den för att ringa tillfälligt eller för att skicka begränsade texter, kan förbetalda telefoner vara vägen att gå. Företag som Net10 och Tracfone behöver inte tvååriga serviceavtal eller ens månadsanvändningsplaner. Istället köper du en telefon från respektive leverantör och köper sedan några minuter. Varje samtal eller text kostar en viss summa pengar och drar från det förbetalda saldot. När saldot når noll måste du köpa fler minuter för att fortsätta tjänsten. Förbetalda planer kan ge betydande besparingar för dem som inte använder sin mobiltelefon varje dag.

Olåst

Traditionella mobiltelefoner är låsta, vilket betyder att de är knutna till en specifik tjänsteleverantör och fungerar bara i den operatörens nätverk. Låsta telefoner har inga sådana begränsningar och kan fungera i flera nätverk, vilket bara kräver ett byte av SIM-kort laddade med förbetalda minuter för att byta operatör. Låsta telefoner är vanligtvis dyrare än nätverkstelefoner och är också svårare att installera och underhålla med aktuell programvara på grund av bristen på specifikt nätverksstöd.