Hur man hindrar Chrome från att be om att spara lösenord

När du loggar in på en webbplats med Chrome-webbläsare måste du ha stött på de irriterande pop-ups som frågar om du vill att Chrome ska spara ditt lösenord. I den här artikeln visar vi dig hur du kan hindra Chrome från att be om att spara lösenord.

Stoppa Chrome från att be om att spara lösenord

Även om det är användbart att låta Chrome-webbläsaren spara lösenord, är många användare oroade över de säkerhetsrisker som är inblandade och vill inte att lösenord ska sparas av deras webbläsare.

Om du är en av de användare som inte trivs med den här funktionen måste du redan vara trött på att alltid behöva klicka på "Aldrig" när du uppmanas att spara lösenord.

Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att permanent hindra Chrome från att be om att spara lösenord på både Windows och Mac-datorer.

Stoppa Chrome från att be om att spara lösenord i Windows och Mac

Stegen för att hindra Chrome från att be om att spara lösenord är desamma på både Windows- och Mac-datorer.

1. Öppna webbläsaren Chrome på din Windows- eller Mac-dator

2. Klicka sedan på 3-punkts-menyikonen, som finns längst upp till höger på skärmen och klicka sedan på Inställningar från rullgardinsmenyn (se bild nedan)

3. På skärmen Inställningar bläddrar du ner till sidan och klickar på alternativet Avancerat (se bild nedan)

4. Bläddra sedan ner till avsnittet "Lösenord och formulär" och klicka på alternativet Hantera lösenord (se bild nedan)

5. På nästa skärm avaktiverar du alternativet för Hantera lösenord genom att flytta väljaren till OFF-position (se bild nedan)

Stoppa Chrome från att automatiskt fylla användarnamn

När du har stoppat Chrome från att be om att spara lösenord kanske du märker att Chrome-webbläsaren lagrar användarnamn och föreslår att Autofyll användarnamn när du börjar skriva in ditt användarnamn.

Om du är väldigt säker, eller detta stör dig ändå, kan du använda stegen för att stoppa Chrome Browser från att automatiskt fylla dina användarnamn.

1. Öppna webbläsaren Chrome på din Windows- eller Mac-dator

2. Klicka sedan på 3-punkts krom-menyikonen, som finns i det övre högra hörnet på skärmen och klicka sedan på Inställningar från den följande rullgardinsmenyn (se bild nedan).

3. Bläddra ner till botten på sidan på skärmen Inställningar och klicka på alternativet Avancerat.

4. Bläddra sedan ner till avsnittet "Lösenord och formulär" och klicka på alternativet Autofyllinställningar

5. Stäng av alternativet för autofyll på nästa skärm genom att flytta Växla till AV-läge (se bild nedan).