Twisters i Adobe After Effects

CC Twister-effekten i Adobe After Effects gör att din video vrider sig runt en vald axel och skapar en look som en trasa vänd i båda ändar. Även om den inte produceras av Adobe ingår denna tredjepartseffekt med fulla kopior av After Effects, men är inte tillgänglig i provkopior. Du kan använda en twister som en effekt på ett enda videoklipp eller använda den för att växla mellan två klipp.

Lägg till videoklippet du vill vrida till tidslinjen i After Effects. Ställ spelhuvudet till den punkt i ditt klipp du vill att effekten ska börja.

Öppna "Layer" -menyn, klicka på "New" och välj sedan "Adjustment Layer". Detta gör att din twister kan påverka alla andra lager i ditt projekt, så att du kan kombinera twister med andra effekter eller klipp senare, om du vill.

Välj "CC Twister" -effekten från kategorin "Transition" i "Effects" -menyn. Du kan också söka efter den med sökrutan på panelen "Effekter och förinställningar" och sedan dra den till ditt justeringslager.

Klicka på stoppur-ikonen vid "Slutförande" i CC Twister-inställningspanelen. Detta kommer automatiskt att lägga till och uppdatera nyckelramar efter behov.

Ändra Axis-värdet till den riktning du vill att din video ska vridas.

Flytta spelhuvudet till den tid du vill att twister ska avslutas och ändra sedan slutföringsvärdet till 100.

Förhandsgranska din video och gör eventuella justeringar efter behov.

Tips

För att använda CC Twister-effekten för att växla mellan två separata klipp, lägg till båda i tidslinjen och ställ sedan in början och sluttiden för effekten - mellanslaget mellan slutföringsvärdena noll och 100 - för att täcka området mellan clips.

Genom att skapa en mask kan du applicera twister på en del av videon.

Varningar

Informationen i den här artikeln gäller Adobe After Effects CC, CS6 och CS5. Det kan variera något eller markant med andra versioner.