Hur man gör en skärmdump av en Tweet

Om du följer många på Twitter kan det vara svårt att hålla koll på tweets. En skärmdump är ett enkelt sätt att fånga en intressant Tweet innan den skjuts längre ner på din tidslinje eller raderas av författaren. Processen för att skapa en skärmdump av en Tweet varierar beroende på vilken enhet du använder.

Förbereda skärmen

För att fånga bästa möjliga vy av en Tweet, isolera den på skärmen. Om du tittar på Twitter på en mobil enhet, tryck på Tweet i din tidslinje. appen visar Tweet på en ny sida, tillsammans med eventuella kommentarer den har fått. Klicka på Tweet på en dator för att utöka kommentarerna.

Skapa en mobil skärmdump

Skärmdumpsprocessen för mobiltelefoner beror på varumärket. Ta upp Tweet på en iPhone, tryck på hem- och strömbrytarna samtidigt och släpp dem sedan. Skärmen blinkar vitt och skärmdumpen sparas i ditt kameraalbum. Samma process gäller för HTC One.

Ta en datorskärmdump

Om du använder Twitter på en Mac-dator, håll ner "Cmd-Shift-3". Skärmdumpen sparas automatiskt på skrivbordet. Tryck på "PrtScn" -tangenten på en dator. Bilden lagras på Urklipp och du kan klistra in den i ett bildredigeringsprogram för att spara den.