Kan du avbryta en eBay-auktion och skicka en faktura? (10 steg)

När du säljer på eBay kan det vara en tid då du vill acceptera ett erbjudande innan auktionen avslutas. Om du bara vill acceptera det aktuella höga budet är processen enkel. Men om någon erbjuder dig ett fast pris som är högre än det aktuella budet, kommer du inte att kunna acceptera om du inte avbryter den aktuella auktionen och omfördelar varan till det nya priset. När köparen har gjort köpet kan du skicka en faktura till henne eller vänta på att hon ska betala via eBay.

Avbryt auktion

Steg 1

Logga in på ditt eBay-konto och klicka på "Mitt eBay."

Steg 2

Välj fliken "Aktiv" till vänster i fältet Sälj.

Steg 3

Klicka på länken "Fler alternativ" i din artikellista och välj "Slutföremål".

Steg 4

Välj "Sälj till högsta budgivare" för att avsluta auktionen tidigt och acceptera det aktuella höga budet.

Steg 5

Välj "Varan är inte längre tillgänglig för försäljning" om du bara vill avbryta en auktion som inte har några bud.

Steg 6

Välj "Avbryt bud och avsluta annonsering tidigt" om någon redan har bjudit på artikeln, och det är mer än 12 timmar kvar att bjuda. När auktionen avslutas om mindre än 12 timmar är detta alternativ inte tillgängligt. Du kan avbryta en auktion med bud bara en gång utan påföljd. Om du gör det igen debiterar eBay sin ordinarie avgift för slutvärdet baserat på beloppet för det högsta budet före avbokning.

Klicka på "Avsluta min annons" när du har valt en anledning.

Skicka faktura

Steg 1

Klicka på "My eBay" och välj "Såld" från vänster sidofält.

Steg 2

Klicka på länken "Fler alternativ" i din artikellista och välj sedan "Skicka faktura". Det här alternativet är endast tillgängligt efter att en notering har avslutats och innan köparen betalar.

Ange eventuella ytterligare instruktioner eller meddelanden som du vill lägga till på fakturan. Fraktkostnaderna och betalningsbeloppet kommer redan att fyllas i av eBay. Klicka på knappen "Skicka faktura" när du är klar. eBay skickar fakturan till köparen via e-post.