Hur man hanterar flera i Tumblr

Skapa och hantera flera bloggar med ett användarkonto på Tumblr-plattformen. Tumblr-instrumentpanelen är utformad så att du kan hantera alla dina bloggar från en plats. Den första bloggen du skapar på ditt Tumblr-konto är din primära blogg. Ytterligare bloggar är sekundära bloggar. Var och en av dina bloggar kan ha en annan ”persona”. Varje blogg kan ha sina egna följare och kan följa användare oberoende av dina andra bloggar. Hantera alla dina bloggar snabbt och effektivt från Tumblr-instrumentpanelen.

Logga in på ditt Tumblr-konto för att visa instrumentpanelen på din primära blogg. Det totala antalet följare som listas på fliken Följare är det totala antalet följare för din primära blogg.

Klicka på nedåtpilen bredvid namnet på din primära blogg i menyn till höger för att öppna en lista över alla dina bloggar.

Klicka på en av dina bloggar. Instrumentpanelen uppdateras för att visa innehållet på den valda bloggen. Tidslinjen visar dina bloggspecifika inlägg, tillsammans med inlägg från användare som den aktiva bloggen följer.

Klicka på fliken "Följare" för att se användarnamnen på användare som följer den valda bloggen. Klicka på "Följande X-bloggar", där "X" är antalet bloggar som den aktiva bloggen följer för att visa en lista över de bloggar som följts.

Klicka på fliken "Anpassa" i menyn till höger för att öppna den aktiva bloggens tema i redigeringsläge. Lägg till sidor och anpassa den aktiva bloggens tema med verktyget Anpassa.

Klicka på fliken "Inlägg" för att visa dina egna inlägg till den aktiva bloggen.

Klicka på ytterligare flikar, till exempel utkast eller kö, för att visa inlägg i utkaststatus eller i din kö.

Klicka på kugghjulsikonen och klicka sedan på bloggens namn i menyn till vänster för att ändra webbplatsinställningarna för bloggen.

Klicka på "Ned" -pilen bredvid namnet på den aktiva bloggen i höger sidofält och klicka sedan på en annan bloggpost för att hantera en annan blogg. Instrumentpanelen uppdateras för att visa innehållet för den nyligen valda bloggen.

Tips

Observera att din Tumbler-inkorg tar emot och visar meddelanden från alla dina bloggar. Gå till inkorgen genom att klicka på ikonen "Kuvert" i den översta navigeringsmenyn i instrumentpanelen.