Hur du redigerar visningsnamnet på Facebook

Om du vill ändra ditt namn på Facebook är det lika enkelt som att följa några steg. Innan du byter namn ska du veta att vad du än väljer kommer att visas på ditt Facebook-konto i 60 dagar. Välj noga så att dina vänner och familj känner igen dina inlägg och nya vänner kan hitta dig. Om du vill göra ändringar i det här namnet finns relevanta alternativ på sidan Kontoinställningar.

Ändra ditt visningsnamn

För att ändra ditt visningsnamn på Facebook loggar du bara in på ditt konto, klickar på nedåtpilen i det övre högra hörnet och klickar på "Inställningar". Klicka på knappen "Redigera" bredvid ditt namn och skriv försiktigt in ditt namn så som du vill att det ska visas i din profil.

Vad händer om jag inte kan ändra mitt visningsnamn?

Om du av någon anledning inte kan ändra ditt Facebook-namn bör du kontrollera att ditt namn följer riktlinjerna för Facebook-namn. Du kan bara ändra ditt visningsnamn var 60: e dag, och ditt namn får inte innehålla något av följande: siffror, symboler, ovanlig versaler, mer än ett språk, stötande ord, titlar (som Dr.) och mer.

Ställa in ett alternativt eller "annat" namn

Om du vill ha ett annat namn som skiljer sig från namnet som visas på ditt ID, till exempel ett smeknamn, flicknamn eller titel, kan du ändå lägga till ditt namn i din profil. Klicka bara på din profilsida, klicka på "Detaljer om dig" i den vänstra kolumnen och lägg till ditt namn i avsnittet "Andra namn". Du kan välja vilken typ av namn i en listruta som innehåller smeknamn, flicknamn, alternativa stavningar av ditt namn, gifta namn, din fars namn, ditt födelse namn, ditt tidigare namn, din titel och mer. Slutligen bestäm om du vill att ditt andra namn ska visas högst upp i din profil genom att markera rutan bredvid "Visa högst upp på profilen." Kom ihåg att spara dina ändringar.