Hur man sätter in gif i Thunderbird-e-post

Medan du kan kopiera och klistra in vanlig text i ett e-postmeddelande kan du inte göra samma sak med komplexa objekt som animerade GIF-filer. GIF kan ge nyhet och friskhet till e-postmeddelanden eftersom deras rörelse fångar människors uppmärksamhet. Mozillas e-postprogram Thunderbird ger dig möjlighet att infoga GIF-bilder med hjälp av ett par metoder: du kan ladda upp dem från din dator eller be Thunderbird att använda en GIF som finns på webben.

Steg 1

Klicka på Thunderbirds "Skriv" -knapp för att öppna ett nytt skrivfönster. Skriv ett nytt meddelande som vanligt och klicka på en plats i meddelandet där du vill att en animerad GIF ska visas.

Steg 2

Klicka på "Infoga", välj "Bild" och klistra in webbadressen till en animerad GIF i textrutan "Bildplats". Alternativt, istället för att skriva en URL i textrutan Bildplacering, kan du klicka på "Välj fil" och dubbelklicka på en animerad GIF-fil som visas i fönstret Välj bildfil. Det fönstret visar datorns filer.

Steg 3

Skriv ett eller flera ord som beskriver bilden i textrutan "Alternativ text" och klicka på "OK".

Klicka på "Skicka" när du har skrivit resten av ditt meddelande. Dina mottagare ser den animerade GIF när de visar ditt meddelande.