Hur man kontrollerar tillgängligt lagringsutrymme på iPhone eller iPad

När du installerar Apps, iOS-uppdateringar och fotograferar videor, kanske du vill se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme på din enhet. Nedan följer stegen för att kontrollera tillgänglig lagring på iPhone eller iPad.

Kontrollera tillgängligt lagringsutrymme på iPhone eller iPad

Det är inte ovanligt att slut på lagringsutrymme på iPhone, särskilt om din enhet har mindre lagringskapacitet till att börja med och du är beroende av att använda den överlägsna kameran på iPhone för att fotografera foton och videor.

Att lämna din iPhone fungera med mindre lagringskapacitet påverkar dess prestanda och även din iPhone från att installera iOS-uppdateringar.

Därför är det en bra praxis att kontrollera lagringsutrymme på iPhone och se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme för att installera uppdateringar och frigöra lagringsutrymme, om det behövs.

Bortsett från detta är det också en bra idé att kontrollera lagringsutrymme på din enhet innan du reser eller fotograferar foton och videor med din iPhone eller iPad.

Steg för att kontrollera tillgänglig lagring på iPhone

Följ stegen nedan för att kontrollera den totala lagringskapaciteten, mängden lagringsutrymme som används och tillgängligt på din iPhone eller iPad.

1. Öppna Inställningar på din iPhone och tryck på Allmänt.

2. På skärmen Allmänna inställningar klickar du på iPhone-lagring (eller iPad-lagring i fall av iPad).

3. På nästa skärm ser du den totala lagringskapaciteten och mängden lagringsutrymme som används på din iPhone.

Som du redan har räknat ut kommer subtrahering av det använda utrymmet från total lagringskapacitet att ge den nettolagringskapacitet som fortfarande finns tillgänglig på din iPhone.

Frigör lagringsutrymme på iPhone

Om du har slut på lagringsutrymme kan du använda rekommendationerna för att frigöra lagringsutrymme som tillhandahålls av din iPhone.

För att hitta dessa rekommendationer, gå till Inställningar> Allmänt> iPhone-lagring och bläddra ner till avsnittet "REKOMMENDATIONER".

Som du kan se i bilden ovan föreslår iPhone att granska och ta bort personliga videor och foton för att frigöra lagringsutrymme.

Bortsett från detta finns det flera andra sätt att minska lagringsutrymme på iPhone enligt denna guide: Hur man frigör lagringsutrymme på iPhone och iPad.