Hur fungerar gamla filmkameror

Innan digitalkameran kom fram och sedan exploderade, var gamla kameror tvungna att använda film för att spela in en bild. Kameran manipulerade ljusets egenskaper för att skapa en bild på en film, kallad negativ. Sedan gick det negativa genom en kemisk process för att skapa slutbilden.

Manipulerar ljus

Processen med att ta en bild börjar när ljuset reflekteras från ett objekt. Om du skapar en liten öppning framför den här bilden kommer fotonerna från det reflekterade ljuset att passera genom öppningen och inrikta sig på ett sätt som skapar en bild på andra sidan av öppningen. Genom att fokusera detta ljus med en lins och placera filmen ett visst avstånd bakom öppningen kan en kamera spela in den bilden på filmen.

Ta bilden

Filmen är täckt av en emulsion, som består av silverhalogenidkristaller, som kommer att fånga bilden när den utsätts för ljus. När kamerans slutare öppnas i en bråkdel av en sekund och ljus passerar igenom filmen förvandlas silverhalidkristallerna till silverjoner. Densiteten hos silverjonerna, jämfört med återstående silverhalogenid, representerar ljusets intensitet i det området av bilden.

Bearbetar filmen

Att omvandla den exponerade emulsionen till en bild kräver både kemikalier och tid. Först placeras filmen i en utvecklarlösning som omvandlar jonerna till svart silver. Filmen placeras sedan i en fixer, som tar bort de återstående silverhalogenidkristallerna och lämnar bara det mörka silver på plats. Efter att filmen tvättats och torkats en sista gång kallas det som återstår ett negativt eftersom filmen är mörk i områden som registrerade mest ljus och den är vit i områden som inte fick något ljus. Fotoutvecklare skickar sedan ljus genom det negativa och på fotopapper, där ljusnivåerna är omvända och slutresultatet är bilden som var framför kameran.

Färgfilm

Standardfilm kan bara fånga svartvita bilder eftersom det bara kan skilja mellan ljus och mörker. Det finns dock färgfilm, som faktiskt är tre olika emulsioner i en. Varje emulsionsskikt är kemiskt utformat för att reagera på endast grönt, rött eller blått ljus, och de tre skikten separeras av ett filter. De tre negativa som den här filmen skapar omkombineras när den slutliga bilden skapas, med de tre primärfärgerna för att skapa foton i fullfärg.

Kameramekanik

Eftersom bilden på en gammal filmkamera lagras på en verklig film, istället för att bara ligga i minnet som på en modern digitalkamera, har filmkamerorna en extra uppsättning mekanik som krävs för att ta en bild. Först måste en filmrulle, som förvaras i en ljussäker behållare, placeras i ett spår på kameran. Vissa kameror kräver också att operatören manuellt rullar ut de första tumen av filmrullen för att starta operationen, även om många gör det automatiskt. När du trycker på avtryckaren för att ta bilden, flyttar kameran sedan filmen med en bild och förbereder kameran för nästa bild. När valsen är helt förbrukad, rullas filmen tillbaka in i behållaren, igen ibland automatiskt och ibland genom att trycka på en knapp eller vrida en vev så att filmen kan tas bort från kameran och tas för utveckling.