Vad är Google Drive

Google Drive är en molnbaserad lagringstjänst som låter dig lagra dokument, foton, videor, kalkylark, presentationer och mer online. Det gör att Chromebook-användare och även användare av andra enheter kan använda Googles gratis programvara för att skapa dokument, kalkylark och andra applikationer för att utföra en mängd olika uppgifter.

Komma igång med Google Drive

Du kan komma igång med Google Drive gratis genom att registrera dig med ditt Google-konto här. Google tillhandahåller 15 GB gratis onlinelagring som kan delas över tre av de mest populära tjänsterna - Google Drive, Gmail och Google+ foton.

Här är artiklar som inte räknas till din lagringsgräns:

  • Google-dokument, Google-ark, bilder, presentationer och andra.
  • Filer som andra delar med dig

Om du överskrider din lagringsgräns får du en e-postvarning från Google. Du måste frigöra lagring så snart som möjligt. Annars kan du inte ladda upp objekt till din Drive. Efter en tidsperiod kommer inkommande meddelanden till ditt Gmail-konto att returneras till avsändarna och du kan inte skicka nya meddelanden.

Ett annat sätt att få en bra affär på Google Drive är att köpa en Chromebook, Google erbjuder 100 GB gratis lagringsutrymme i två år till köpare av Chromebooks (alla märken).

Google Drive lagringsplaner

När du börjar överstiga ledigt utrymme på 15 GB på Google Drive kan du uppgradera till månatliga lagringsplaner som börjar från så lågt som $ 1, 99 / månad för 100 GB lagringsutrymme.

Google är flexibel med sina månatliga lagringsplaner, du kan alltid ändra din plan, uppgradera, nedgradera eller till och med avbryta den när som helst och gå tillbaka till 15 GB gratis lagringsalternativ.

En annan sak att komma ihåg är att dessa lagringsplaner är inställda på att förnyas automatiskt, du måste se till att du avbryter en tjänst om du inte vill använda den.

Gränser för uppladdning av fil

Filer som laddas upp till Google Drive och inte konverteras till Google Doc-format kan vara upp till 5 TB i storlek. Dokumentfiler som konverteras till Google Docs-format kan inte vara större än 50 MB.

Det finns inga begränsningar för kalkylblad, medan presentationer skapade med Google-bilder kan vara upp till 100 MB i storlek (cirka 400 bilder).

Du kan ha inbäddade bilder i dina dokument, men inbäddade bilder kan inte överstiga 2 MB vardera.

Datasäkerhet på Google Drive

Google Drive är en molnbaserad lagringstjänst, vilket innebär att dina data kan komma åt av alla som kan bryta sig in på ditt konto. Det är dock lugnande att veta att säkerhetsbrott och buggar är mycket sällsynta på Googles tjänster.

10 mars 2009 var den enda gången hittills att Google har rapporterat ett fel i sin Google Docs-tjänst. Enligt Google påverkades cirka 0, 05% av dokument lagrade eller använder Google Docs av ​​felet, och problemet åtgärdades omedelbart.

Som det idag är, använder Google som standard säker kommunikation med sockelager (HTTPS) på Google Drive, vilket hjälper till att förhindra alla vanliga attacker av typen man-i-mitten. Som ytterligare ett säkerhetslager kan du också kryptera de data som lagras på Google Drive med hjälp av tredjeparts-plugins som finns tillgängliga från Google Drive.

Över alla enheter

Till skillnad från Apples iOS-lagringstjänst är Google Drive tillgängligt på alla enheter och alla plattformar. Du kan komma åt Google Drive oavsett om du befinner dig på en bärbar dator, skrivbord, surfplatta eller mobiltelefon.

Drive eliminerar behovet av att skicka e-post eller spara filer till USB-enheter eller lokal lagring och ser till att du alltid har tillgång till dina dokument, oavsett var du är.

Google Drive är inte bara en lagringstjänst

Google Drive är mycket mer än bara en lagringstjänst, det ger tillgång till gratis program och verktyg som kan användas för att skapa dokument, kalkylark, presentationer och mer.

Följande är den typ av filer som du kan skapa och dela på Google Drive:

  • Dokument: I likhet med Microsoft-ordet kan du skriva bokstäver, reklamblad och skriva en bok!
  • Kalkylark: Liknar Microsoft Excel för lagring, sortering och organisering av data
  • Presentationer: Du gissade rätt, det här liknar Microsoft PowerPoint
  • Formulär: Kan användas för att samla in och organisera data
  • Ritningar: Du kan rita enkla skisser och diagram