Hur man ställer in Kindle Fire Tablet

Du har precis köpt en helt ny Kindle Fire Tablet och kan inte vänta med att börja använda den! Du måste dock först slutföra installationsprocessen för din enhet innan den är klar för användning. Fortsätt läsa för att lära dig stegen för att ställa in Kindle Fire Tablet.

Inställning Kindle Fire Tablet

Medan installationsprocessen för Amazons Kindle Fire Tablet är ganska enkel och tar inte längre än 5 minuter, är det viktigt att din enhet konfigureras på rätt sätt.

Därför ger denna handledning steg-för-steg-instruktioner till Setup Kindle Fire Tablet.

1. Slå på din Kindle Fire-surfplatta

Det första steget är att slå på enheten genom att trycka på och hålla in strömbrytaren tills din Kindle Fire vibrerar, eller så ser du skärmen på.

2. Välj språk

När Kindle Fire-surfplattan är påslagen kommer du att hälsas med en välkomstskärm och ombeds att välja ditt språk.

Välj bara ditt språk och tryck på Fortsätt-knappen längst ner till höger på skärmen.

3. Logga in på WiFi-nätverket

När du har valt ditt önskade språk kommer du att bli ombedd att logga in på ditt WiFi-nätverk.

Välj ditt nätverk i listan över WiFi-nätverk som visas på skärmen på din Kindle Fire Tablet och logga in med ditt WiFi Network Password.

Obs: När du är inloggad i ett WiFi-nätverk kommer Kindle Fire-surfplattan att ladda ner uppdateringar (om det finns tillgängligt).

4. Logga in på Amazon-konto

När Kindle Fire är ansluten till WiFi-nätverket blir du ombedd att logga in på ditt Amazon-konto.

Som standard kommer Kindle Fire-surfplattan att registreras på Amazon-kontot den köptes från och om du vill använda samma konto klickar du bara på Yes That's Me.

Om du emellertid har tagit emot Kindle Fire-surfplattan som gåva eller vill använda ett annat Amazon-konto, klicka sedan på Nej och följ instruktionerna på skärmen för att logga in på ditt Amazon-konto.

Obs! Om du tidigare ägde en Kindle Fire-surfplatta kan du se en skärm som frågar dig om du vill återställa din Kindle Fire-surfplatta från en säkerhetskopia.

5. Välj alternativ för Kindle Fire

När du har loggat in på Kindle Fire-surfplattan blir du frågad om du vill aktivera eller inaktivera ett antal inställningar.

  • Platstjänster: Den här inställningen frågar om du vill att appar ska komma åt och använda din platsinformation.
  • Spara WiFi-lösenord till Amazon: Den här inställningen frågar om du vill att Amazon ska spara dina WiFi-lösenord för att göra det enkelt för dig att logga in på andra enheter. Även om detta gör det lättare att logga in på WiFi-nätverk på andra enheter, rekommenderar vi att du inte delar ditt WiFi-lösenord med någon, till och med pålitliga företag som Amazon.
  • Auto-Save Photos and Videos: Denna inställning frågar om du vill använda 5 GB gratis molnlagring som Amazon erbjuder för att säkerhetskopiera dina foton och videor.
  • Säkerhetskopiering och återställning: Den här inställningen frågar om du vill ha dina inställningar och konfigurationer säkerhetskopierade till molnet för att göra det enklare att återställa en Kindle Fire-enhet.

Baserat på dina krav och inställningar kan du aktivera eller inaktivera inställningarna ovan.

6. Anslut till sociala nätverk

Det sista steget för att slutföra installationsprocessen för din nya Kindle Fire-surfplatta är ett valfritt steg som låter dig ansluta till sociala nätverk som Goodreads, Facebook och Twitter.

För att ansluta till dessa sociala nätverk, tryck helt enkelt på knappen Anslut bredvid nätverkets namn.

Om du inte vill ansluta till några sociala nätverk, tryck bara på Fortsätt för att avsluta installationsprocessen.

7. Installationen är klar!

Det är allt! Du har slutfört installationen av din Kindle Fire-surfplatta. Du kan också välja en handledning som visar hur du använder din Kindle Fire-surfplatta.

För att hoppa över självstudien, tryck helt enkelt på knappen Avsluta.

Du kan nu njuta av att använda din helt nya Kindle Fire-surfplatta!