Hur man tar reda på vad min server-IP är för Minecraft

Även om du kan spela Minecraft själv är en av dess signaturfunktioner möjligheten att bygga, utforska och slåss med andra spelare online. Om du vill köra din egen Minecraft-server måste du dela datorns internetprotokolladress. IP-adressen identifierar din dator online så att andra kan ansluta till dig. För att hitta det kan du använda Windows inbyggda Ipconfig-verktyg.

Ipconfig

Steg 1

Tryck på "Windows-R" för att öppna Run-fönstret. Skriv "cmd" och tryck på "Enter" för att starta en kommandotolk.

Steg 2

Skriv "ipconfig" och tryck på "Enter". Fönstret visar flera informationsrader.

Leta efter raden märkt "IPv4-adress." Denna rad visar din dators IP-adress. Om numret börjar med "192.168" har routern tilldelat din dator en lokal IP-adress. Den här adressen fungerar för att spela Minecraft med andra datorer i ditt hus men inte med andra online. Om du får en lokal IP-adress men vill spela över Internet måste du hitta din routers IP-adress.

Router IP

Steg 1

Skriv ner numret på raden "Standardgateway". Skriv in det i en webbläsares adressfält och tryck på "Enter" för att köra routerns konfigurationssida.

Steg 2

Logga in på din routerinstallation med routerns användarnamn och lösenord.

Titta igenom routerns installationsinformation för att hitta din globala IP-adress. Platsen varierar beroende på routerns märke. Exempelvis visar Netgear-routrar IP-adressen på routerstatussidan, medan Linksys-routrar visar den på fliken Status och Belkin-routrar visar den märkt som WAN IP i rutan Internetinställningar.