Hur man bäddar in YouTube-videor i ett meddelande

YouTube erbjuder en mängd olika delningsalternativ för varje video som värd på webbplatsen, men möjligheten att bädda in den i ett meddelande varierar beroende på ditt valda kommunikationsverktyg. Den privata meddelandefunktionen på Facebook är till exempel utrustad för att automatiskt bädda in strömmande videor med endast dess URL. Andra meddelandetjänster kan låta dig bädda in med manuell HTML-programmering medan vissa begränsar inbäddningen helt.

Dela och bädda in YouTube-videor

Klicka på länken "Dela" under en YouTube-video för att visa de tillgängliga delningsalternativen. "Dela den här videon" ger dig till exempel videolänken som kan klistras in någon annanstans. Alternativet "Bädda in" ger dig däremot HTML-kod för att bädda in videon på en annan webbplats - som en auktion eller blogg. Om du loggar in på YouTube med ditt Google-konto kan du också dra nytta av alternativen "E-post" och "Hangout", som automatiskt bäddar in videon i ett nytt Gmail-meddelande eller videochatt.

Dela via länk

Alla länkar som kopieras och klistras in i ett e-postmeddelande - inklusive webbadressen från videons alternativ "Dela den här videon" - behåller dess hyperlänkformat, så förvänta dig inte att den bäddar in en videospelare i din e-post. Med undantag för Facebook gäller detsamma för de flesta meddelandetjänster - inklusive Yahoo IM och Skype. E-postklienter som har en HTML-redigerare kan tillåta att du matar in webbadresser så att den resulterande videon bäddas in i klientens inbyggda spelare.

Bädda in

Om din meddelandeleverantör stöder åtkomst till en HTML-redigerare kan du klistra in koden under videons länk "Bädda in". Detta delningsalternativ ger dig de flesta anpassningsfunktionerna - du kan till exempel välja önskade videospelarmått eller välja att inaktivera de föreslagna videoklippen som visas när videon är klar. Många e-postleverantörer förbjuder videoinbäddning, men även om HTML annars stöds - på grund av den överdrivna bearbetning som krävs för att skanna det inbäddade innehållet för säkerhet innan det släcks.

E-post och Hangouts

YouTube ägs av Google, vilket innebär att du kan logga in på ditt Google-konto och njuta av delningsåtkomst - inklusive videoinbäddning - med dina andra Google-appar. Välj till exempel alternativet "E-post" och ange e-postadresserna för dina avsedda mottagare. YouTube skickar sedan e-postmeddelandet från ditt Gmail-konto med inbäddad video och redo att spela. Klicka istället på alternativet "Hangout" för att starta en ny videochatt med inbäddad video.