Vilka HD-kabelboxar använder Comcast?

Comcast är den största kabel-TV-leverantören i USA med 23 miljoner abonnenter från första kvartalet 2011. Företagets XFINITY TV erbjuder olika alternativ när det gäller att välja ett programmeringspaket, inklusive tillgång till HD-kanaler. På de flesta TV-apparater behövs en digitalbox eller DVR för att visa HD-kanalerna i Comcasts digitala tjänst, och Comcast använder lådor från olika tillverkare, varav majoriteten kommer från Motorola.

Mottagartyper

När du prenumererar på en digital kabel från Comcast eller någon annan leverantör, beror typen av digitalbox på vilken kanal du har valt och vilken servicenivå du vill ha. När du väljer HD-kanalpaket får du en HD-kompatibel mottagare, och om du lägger till DVR-tjänsten har boxen en integrerad DVR. Comcast förlitar sig på samma tillverkare för varje typ av lådor, och den största skillnaden mellan standard- och HD-mottagare / DVR är HD-kapaciteten och de nödvändiga videoutgångarna (HDMI och komponentvideo) för att vidarebefordra HD-upplösning till en HDTV.

HD-mottagare

Comcast använder en mängd olika HD-mottagare, som kan variera beroende på enskild marknad eller region, och exakta modellnummer kommer att ändras när nyare versioner introduceras. En av de främsta tillverkarna är Motorola. Från och med juli 2011 inkluderar Comcasts Motorola-mottagare som inte är DVR DCH3200 och 6200, DCT 5100 och 6200/6208 och DCX3200. Dessutom tillverkas och marknadsförs dess DCX3200M som Page / Cisco RNG150N. Andra märken som används för HD-mottagare är Cisco, med RNG150 och RNG150N, och Scientific Atlantas 4240 / 4250HDC.

HD DVR

Modellnumren för de HD-DVR-apparater som används av Comcast är nästan identiska med dem för de icke-DVR-mottagarna, eftersom den huvudsakliga skillnaden mellan de två helt enkelt är DVR-funktionerna. Återigen är majoriteten av modellerna från Motorola, med modeller som används från och med juli 2011, DCH3416 och 6416, DCT 3400 och 6400/6412 och DCX 3400M. Andra märken och modeller är Cisco RNG200N och Scientific Atlanta 8300HD / HDC DVR.

AnyRoom DVR

Hushåll med flera TV-apparater och tittare kan välja att välja Comcasts AnyRoom DVR-tjänst. Denna tjänst nätverkar den primära HD DVR med upp till tre mottagare som inte är DVR för att ge åtkomst till DVR från varje ansluten mottagare och TV. Comcast använder Motorola DCX 3400M som primär, eller "hub", DVR och DCX 3200M som sekundär eller "terminal" mottagare med denna tjänst. Kontakta ditt lokala Comcast-kontor för att ta reda på om den här tjänsten erbjuds i ditt område.