Vad är fördelen med att ha en smartphone?

Smarttelefonen, som går utöver grunderna för samtal och sms som finns på mobiltelefoner, förändrar hur vi kommunicerar med varandra och registrerar våra liv. Tack vare de inbyggda funktionerna och programvaruapparna som nu finns på de flesta smartphones täcker fördelarna med att äga en kommunikation, produktivitet och till och med vår fritid.

Spela in ögonblicket

De flesta smartphones har nu inbäddade kameror och mikrofoner, vilket gör att vi kan ta bilder, video och ljud utan en separat enhet, var vi än är. Med en GPS-aktiverad kamerasmartphone kan du till exempel ta bilder av en semester och plotta dem på en karta. Smartphones gör det möjligt att fånga de minnesvärda och viktiga stunderna i en fackstor enhet, oavsett om du bevittnar en nyhet eller tittar på en spelning av ditt favoritband.

Hålla kontakten

Majoriteten av smartphones levereras med inbyggda sociala nätverksfunktioner, vilket innebär att du kan hålla kontakten med vänner på Twitter, Facebook, Google+, Instagram, Foursquare och många fler tjänster. En smartphone låter en vän veta när du är på en restaurang, låter dig dela ett ögonblick med hundratals vänner direkt, låter dig delta i en hashtag-konversation baserad på ett evenemang eller konferens och mycket mer förutom. Naturligtvis kan du kolla in dina vänners aktiviteter samtidigt.

Håll dig produktiv

En smartphone handlar inte bara om kul och spel - det förbättrar också produktiviteten. Stunder som annars skulle ha gått förlorade på tåget eller bussen kan användas för att söka efter och svara på e-post, analysera diagram, läsa rapporter och bearbeta data. De stora smarttelefonplattformarna kommer med appar som kan öppna dokument, kalkylark och databaser. Även om det inte är enkelt att skapa innehåll på en så liten enhet kan du använda en smartphone för att hålla kontakten med kontoret och kasta ögonen över de senaste meddelandena och filerna. Med en GPS-aktiverad smartphone som kör en kartapp är det mycket lättare att komma från punkt A till punkt B.

Läs, titta, lyssna

Smartphones har också blivit musik- och videospelare. De gör att du kan lyssna på ljudböcker eller din favoritmusik, titta på videoklipp, TV-program och filmer och läsa e-böcker. Om du har din smartphone med dig kommer du aldrig att bli uttråkad, och många appar - som Spotify, Netflix och Kindle-appen - låter dig automatiskt synkronisera tittar, läser och lyssnar med din stationära dator, bärbara dator eller andra enheter, vilket innebär att du snabbt kan fortsätta där du slutade förra gången.