Hur man använder iPhone för en parkeringskamera

IPhone kan vara det perfekta svaret för ägaren av ett fordon utan en tillverkningsinstallerad reservkamera. Ett antal biltillverkare har infört reservkameror som gör det möjligt för förare att se vad som ligger bakom. Dessutom finns det flera alternativ för iPhone-ägare, vilket gör den populära smarttelefonen till en trådlös säkerhetskopieringskamera. Telefonens kamera är mycket hyllad för sin skarpa avbildning, och iPhone kan också ansluta via Wi-Fi eller Bluetooth, vilket ökar dess flexibilitet. Båda funktionerna kan rädda en gammal iPhone från en dammig pensionering och förvandla förra årets modell till en livräddare.

Backuphotet

Med introduktionen av SUV följde en rad rubriker om föräldrar som backade ur enheten och av misstag slog sina barn. Anledningen: till skillnad från traditionella sedanbilar kan SUV: s högre bakre fönster dölja förarens syn. Varje vecka i USA är minst 50 barn offer för oavsiktliga backovers. Enligt Kids & Cars.org, en organisation som lyfter fram faran, involverar mer än 60 procent av händelserna ett stort fordon som en SUV, lastbil eller skåpbil. Dessutom är en förälder eller nära släkting 7 gånger av 10 bakom ratten. Även om US National Highway Traffic Safety Administration 2011 krävdes att utveckla regler som förbättrar fordonets sikt bak, har sådana krav ännu införts.

Skapa din egen reservkamera

Det finns ett antal appar tillgängliga för att förvandla din gamla iPhone till en reservkamera. Att anpassa en babycam- eller säkerhetskameraapp för en fjärrkamera kräver lite ändring förutom att montera telefonen på baksidan av ditt fordon. Det är dock oklart hur länge en sådan hemmagjord kamera skulle vara kvar. Inte bara skulle det vara risk för stöld, men skakningarna av den dagliga vägresan kan vara för mycket för smarttelefonen. Istället för att fungera som säkerhetskopia är iPhone bättre lämpad som kameraskärm. Det finns faktiskt flera produkter som streamer video från en billig videokamera till din iPhone.

Valeo's Wireless Vue Wi-Fi Rear Camera

Ett alternativ är Wireless Vu Wi-Fi Rear Camera från Valeo. Introducerad vid 2012 Auto Expo installeras kameran på ett fordon. I stället för att använda en egen videosignal till en bildskärm använder enheten Wi-Fi för att skicka bilder till en smartphone-app. Signalen börjar sändas när fordonet växlar bakåt och appen visar sedan din säkerhetskopia på din iPhone-skärm.

ION: s Air Pro Wi-Fi-sportkamera

Den väger mindre än 5 gram och är Ion Air Pro Wi-Fi-kamera både vattentät och HD-video kompatibel. Precis som Valeo-produkten överför Air Pro videosignalen till en app antingen för iPhone eller Android. ION-webbplatsen visar Air Pro monterad på hjälmarna på två fallskärmshoppare, vilket indikerar att enheten ska vara robust nog för att hantera missbruk av daglig körning.

GoPro hjälte

Ett tredje alternativ är GoPro Hero, som är en 2,6-uns-enhet som har blivit sättet för sportentusiaster att dokumentera sina utmaningar av våg. Enheten kan enkelt monteras på ett fordon med inbyggd Wi-Fi-streaming HD-video till din iPhone.