Hur låter ActiveX fungera i min webbläsare

ActiveX är en typ av komponent som används av Internet Explorer för att starta applikationer i webbläsaren. Vissa applikationer som Windows Media Player (WMP) eller QuickTime är beroende av ActiveX-kontroller för att spela upp video i webbläsaren. För att säkerställa att din webbläsare kan köra applikationer måste du aktivera ActiveX-kontrollen. Du kan göra det enkelt från webbläsarens hanteringskonsol.

Steg 1

Klicka på Windows "Start" -meny och klicka på "Kontrollpanelen".

Steg 2

Dubbelklicka på "Internetalternativ". Detta startar Internet Explorer: s hanteringskonsol. Klicka på fliken "Säkerhet" och klicka på knappen "Anpassad nivå" under "Säkerhetsnivå för den här zonen." Detta öppnar fönstret Säkerhetsinställningar.

Steg 3

Bläddra ner i inställningsfönstret och klicka på alternativknappen "Aktivera" under "Kör ActiveX-kontroller och plugin-program." Klicka på alternativknappen "Aktivera" under "Skript ActiveX-kontroller markerade som säkra för skriptning."

Klicka på "OK" för att spara ändringarna och klicka på "OK" igen för att stänga Internetalternativ. För att aktivera inställningarna, stäng och starta om din webbläsare.