Hur man lägger till ny e-postadress till iMessage på iPhone

I allmänhet konfigurerar de flesta användare iMessage på iPhone, iPad eller Mac med deras Apple-ID. Du kan dock lägga till en annan e-postadress till ditt iMessage-konto på iPhone och skicka e-postmeddelanden från den här nya e-postadressen, istället för att använda den e-postadress som är kopplad till ditt Apple-ID.

Lägg till flera e-postadresser till iMessage på iPhone

Ett vanligt skäl för att lägga till flera e-postkonton till iMessage skulle vara att separera personliga e-postmeddelanden från arbetsrelaterade e-postmeddelanden med hjälp av separata e-postkonton för arbete och personligt bruk.

Bortsett från detta finns det människor som föredrar att ha ett annat gemensamt e-postkonto för sociala medier eller för att ge det ut till onlinebutiker, flygblad och liknande andra skäl.

Vad som än är fallet gör iMessage det riktigt enkelt att lägga till nya eller flera e-postadresser till ditt iMessage-konto på iPhone. Du kan också ange vilket som helst av dina e-postkonton för att skicka iMessages från din iPhone.

Lägg till ny e-postadress till iMessage på iPhone

Följ stegen nedan för att lägga till ny e-postadress till ditt iMessage-konto på iPhone eller iPad.

1. Klicka på Inställnings-appen på din iPhone eller iPad

2. Klicka på Meddelanden på skärmen Inställningar.

3. Klicka på Skicka & ta emot på skärmen Meddelanden.

4. På nästa skärm, klicka på Lägg till ytterligare e-post ... länk under avsnittet "Du kan nås med iMessage At".

5. Skriv sedan in den e-postadress som du vill använda för iMessage och tryck på Returtangenten på det virtuella tangentbordet på din iPhone.

6. iMessage skickar ett verifieringsmeddelande till ditt e-postkonto.

7. Gå till inkorgen i din e-post så ser du ett meddelande från Apple där du ber dig verifiera ditt konto. Klicka på den blå länken Verify Now (se bild nedan).

8. När du klickar på länken Verifiera nu dirigeras du till en sida där du blir ombedd att logga in med ditt Apple-ID. Ange ditt Apple ID-lösenord och klicka på Fortsätt (se bild nedan).

9. Därefter ser du ett meddelande om att ditt konto har verifierats.

10. Gå tillbaka till din iPhone så ser du en markering mot den nya e-postadressen som du just har lagt till. Den nya e-postadressen kommer också att visas under avsnittet "Starta nya konversationer från" (se bild nedan).

11. Klicka på den nya e-postadressen om du vill använda din nya e-post för att skicka meddelanden från iPhone (se bild ovan)

Det kommer att vara det, du är nu fri att lägga till en ny e-postadress till ditt iMessage-konto på iPhone (om du vill).